GündemManşetTeknoloji

TEKNOPARK İNŞAATI HIZLA İLERLİYOR

Muğla Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) Yönetim Kurulu toplantısı Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Vali Esengül Civelek’in yanı sıra; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, Teknopark Yönetim Kurulu üyeleri Hamdi Yücel Gürsoy, Orhan Kılıç, Yücel Okutur, Mevlüt Acar,  Mustafa Ercan, Mehmet Dişçigil ve Teknopark Genel Müdürü Filiz Öner katıldı.

Toplantıda, 2019 yılı Ocak ayında ihalesi yapılan Muğla Teknopark’ın Ar-ge, Kuluçka ve Yönetim binasından oluşacağı ve 4 katlı olacak şekilde 2019 yılı sonunda inşaatın bitirilmesinin hedeflendiğibelirtildi. İnşaatın bitiminden sonra 64,310,17 m2 alanına sahip Teknopark’ın içinde sunduğu hizmetler ile ilimiz sektörlerini kapsayacak şekilde Ar-Ge faaliyetlerinin, inovasyonun ve teknolojik üretimin destekleyeceği, bunların da girişimciliği ve ekonomiyi tetikleyeceği ifade edildi.

Muğla Teknopark’ın Türkiye’deki girişimcilerin, iş fikirlerini ürün ya da hizmete dönüştürmesi ve ticarileştirmesi süreçlerinde başarılı ve hızlı bir şekilde ilerleyebilmelerine olanak sağlayacağı aynı zamanda yerli ve yabancı girişimcilerin Türkiye’nin teknoloji geliştirme kapasitesine katkıda bulunabilmesi amacı ile ilimiz sektörlerine bilim ve teknolojide yetkinlik kazandırarak ihracat odaklı uluslararası pazarlarda rekabet gücünüde arttıracağıbelirtildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu