EkonomiManşet

Ücretsiz Taşıma Maliyetlerini Hesaplara Yatırıldı

65 Yaş Üstü için Ödemeler Yapıldı

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi 65 yaş üstü ücretsiz taşıma ile ilgili şoför esnafına  21 Aralık tarihinde ilk ödemeyi yaptı.

Ülke genelinde yaşanan ücretsiz taşıma krizini Muğla’da çözen Büyükşehir Belediyesi 1359 şoför esnafını ilgilendiren ilk ödemeyi hesaplara yatırdı. 21 Aralık tarihi itibarı ile Büyükşehir Belediyesi ücretsiz yolcu taşıyan şoför esnafının biniş sayıları hesaplanarak bakanlıktan aldığı ödemeleri düşüldükten sonra kalan kısmını hesaplarına yatırdı.

21 Aralıkta Şoför Esnafının Hesaplarına ücretsiz taşıma maliyeti yatırıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Ülkemizin birçok yerinde ücretsiz taşıma konusunda şoför esnafı ve vatandaşlarımız mağdur olmaktadır. Şoför esnafımız Bakanlık tarafından yapılan ödemenin ücretsiz taşıma maliyetini karşılamadığını, vatandaşlarımız ise ücretsiz biniş konusunda çeşitli zorluklar çektiklerini bizlere ilettiler. Konu üzerinde hassasiyetle duran Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün bu konuda hem şoför esnafını hem de vatandaşları mağdur etmeden bir çözüm yolu bulunmasını istedi. Hayata geçirilen karar ile birlikte elektronik ücret toplama sistemi üzerinden aldığımız biniş raporu doğrultusunda, otobüslerin ay içinde taşımış oldukları ücretsiz yolcu sayıları tespit edildi. Yaptığımız bu tespitin ardından Bakanlık tarafından yapılan ödeme düşülerek kalan miktar araç sahiplerine belediyemiz tarafından ödendi. 1359 otobüsü kapsayan bu çalışma doğrultusunda hesaplanan hasılat üzerinden birim fiyatı doğrultusunda ilk ödeme 21 Aralık tarihinde yapıldı. Vatandaşlarımız ücretsiz seyahat hakkından gönül rahatlığı ile yararlanmaya devam edebilirler. Bu sektörden ekmek yiyen şoför esnafımızın da her zaman yanındayız” denildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu