ÇevreManşet

Bodrum’da Kaçak İskeleler Yıkılıyor

Belediye Ekipleri Yıkımlara Devam Edecek

 

Bodrum Belediyesi, kaçak yapılara karşı verdiği mücadeleyi sahillere kaçak olarak yapılan iskelelerin yıkımı ile sürdürüyor. Ortakent Yahşi Mahallesi sahil şeridinde ilk iskele yıkımını gerçekleştiren belediye ekipleri, diğer bütün mahallelerde aynı çalışmayı sürdürecek.

Bodrum Belediyesi kaçak olarak yapılan ve özel tekneler tarafından kullanılan iskeleler için yıkım çalışması başlattı. Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü, Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 3621 sayılı kıyı kanunu ve kıyı kanununun uygulanmasına dair yönetmelikle getirilen yeni düzenlemeler kapsamında, sahillerde bulunan kaçak iskelelerin yıkımına başladı.

DENİZE GİRİLEN TÜM ALANLARA SIKI DENETİM

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca hazırlanan ülke genelinde tüm kıyı bandında uygulanması zorunlu olan iskele genelgesine göre rekreatif amaçlı iskeleler için başlatılan denetimler, denize girmenin mümkün olduğu kumluk ve çakıllık kıyı alanlarında bulunan tüm iskeleleri kapsıyor.

Bodrum Belediyesi Zabıta ekipleri ile Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, iskelelerle ilgili yeni mevzuat kapsamında, kıyılarda sahil şeritlerinin doğal özelliklerini gözeterek korumak ve halkın kullanımını engelleyecek unsurların kaldırılması için denetimlerini sıkı tutuyor.

YENİ İSKELE YAPMAK MÜMKÜN DEĞİL

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, genelgenin 6 Nisan 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlandığına işaret ederek şu bilgilendirmede bulundu; “2021/5 sayılı genelge kapsamında kıyının kumluk olduğu alanda yeni iskele yapmanın mümkün olmadığı gibi mevcut iskelelerin yürürlükteki ilgili mevzuat gereğince yasal hale getirilemeyeceği anlaşıldığından, Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce ilk olarak Ortakent Yahşi Sahilindeki iskele ve platformların yıkımlarına başlanılması istenilmiş ve yıkım işlemleri Bodrum Belediyesi yıkım ekiplerince başlatılmıştır.”

DENETLENMEYEN MAHALLE KALMAYACAK

Yürürlüğe giren mevzuat gereği, Bodrum’da başlatılan iskele yıkımlarının ilkinin Ortakent Yahşi Mahallesi sahil şeridinde, 166/1 no’lu parsel önündeki iskelenin yıkımı ile başladığının belirtildiği açıklamada, iskele sökümlerinin hazırlanan program dahilinde tüm mahallelerde süreceği ve mevzuata uymayan iskelelerin kıyı alanlarından kaldırılma çalışmalarının devam edeceği ifadesi kullanıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu