GündemKültür SanatManşet

FESTİVAL KAPSAMINDA SERGİ…

Lalehan Uysal’ın tohum fotoğrafları sergisi, Oxford, Gaziantep, Adana ve İstanbul’dan sonra Bodrum-Gümüşlük’te ‘Kurda, Kuşa, Aşa… Ve GÖZE’ adıyla açılıyor.

Müziğin tohumları notalar ve topraklarımıza has tohumlar, Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali merkezinde yer alan Toprak Ev’de birlikte yeşerecek.

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali sürecince festival akademisine katılan genç öğrencilere gündüz derslik, bazı gecelerde konser mekânı olan Toprak Ev, 12 Ağustos- 24 Ağustos tarihlerinde her gün 19.00- 21.00 saatlerinde Lalehan Uysal’ın tohum fotoğraflarına ev sahipliği yapacak.

Buğday Derneği ve İstanbul Bomonti’deki Ekolojik Pazar’ın kurucuları arasında anılan grafik tasarımcı Lalehan Uysal, önceki yıllarda Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin de kreatif danışmanlığını yaptı.

Bugün kendini sadece ‘tohum gözlemcisi’ olarak tanımlayan Lalehan Uysal’ın, geçtiğimiz yıl Londra’da Oxford Üniversitesinde teması tohum olan bir sempozyumda (Oxford Symposium on Food&Cookery) açtığı sergisi bir ilkti. Bunu, Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivalinde Gaziantep’e has yerel tohumlardan ilham alarak çektiği fotoğraflardan hazırladığı sergi izledi. Ardından Çukurova’ya has yerel tohumları fotoğrafladı ve Adana Lezzet Festivalinde üçüncü sergisini açtı. ‘Hayatın Mücevherleri: Tohumlar’ adıyla farklı coğrafyalarda açtığı bu üç sergide yer alan fotoğraflardan bir seçkiyi bu yıl ‘Kurda, Kuşa, Aşa… Ve GÖZE’ adıyla İstanbul’da Cihangir Ark Kültür’de sergiledi.

12 Ağustos 2019 Pazartesi günü Gümüşlük Festival Merkezinde yer alan Toprak Ev’de açılışı yapılacak olan Lalehan Uysal’ın ‘Kurda, kuşa, aşa… ve göze’ başlıklı fotoğraf sergisi, 24 Ağustos Cumartesi gününe kadar her gün 19.00-21.00 saatleri arasında görülebilir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu