GündemKültür SanatManşet

BAKAN ERSOY: “ZİYARETÇİLER ÇOK DAHA KEYİFLİ BİR BODRUM KALESİ İLE KARŞILAŞACAK…”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum kalesindeki restorasyon çalışmalarını inceledi. Bodrum Kalesi ve Sümele Manastırının açılış tarihlerini açıkladı.
Sabah saatlerinde Bodrum Kalesindeki çalışmaları yerinde inceleyen Kültür ve turizm Bakanı Ersoy’a Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras eşlik etti. Projeyi yürüten yetkililerden bilgi alan Bakan Ersoy daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Normal şartlarda açılış tarihlerinin pandemi nedeniyle geciktiğine dikkat çeken Bakan Ersoy şunları söyledi:
“18-19 Mayıs itibariyle açmayı planlıyorduk müzeler haftasında ama maalesef koronaviriüs kısıtlamaları sırasında bazı aksamalar oldu, ekiplerin gelmesinde gitmesinde, malzemelerin tedarikinde. Ama çok az bir gecikme ile 35-40 gün için yani en geç Haziran sonunda açacağız gibi gözüküyor. Yani sezonla birlikte zaten Bodrum sezonu da başlamış olur diye düşünüyoruz Haziran itibariyle. Paralelinde bu kaleyi de hizmete almış oluruz diye düşünüyoruz. Zaten sona gelindi son fneshid dediğimiz toparlanma kısmında. Hızlı bir şekilde sonuçlanır.İlk etapta hem çevre düzenlemesi hem duvarların düzenlemesi yapıldı ama orijinal yerlerinde tabi esas dünyanın en önemli batıklarında bir burada biliyorsunuz. O bölgede ciddi bir çalışma var. Camla ilgili müzesiyle ilgili kısımda bir yenilik var. Yani tamamlandığı zaman ki birinci etabı açılmıştı sizde biliyorsunuz geçen sene şimdi ziyaretçi uzun süre kalabilecek diyebilirim çok detaylı bir bir de yeni hendek civarında yeni bir top mazgallarının olduğu yerde yeni alanlar keşfedildi. Daha önce kullanılmayan atıl durumda olan yerlerde çevre düzenlemesiyle hem Bodrum’a hakim hem kaleye hakim köşelerde yaratıldı.  Çok daha keyifli bir Bodrum Kalesi ile ziyaretçiler karşılaşacak.”

SÜMELE MANASTIRI DA SEZONA YETİŞECEK

Sümele Manastırı ile ilgili yürütülen çalışmalarla ilgili sorulan bir soru üzerine Bakan Mehmet Nuri Ersoy şunları ifade etti.:
“Sümele Manastırı iki sebepten dolayı hem koronavirüsten kaynaklı bir gecikme oldu ama orada kayalar biliyorsunuz çok yoğun bir kaya kütleleri ile uğraşıyoruz ve çok sert bir kış sezonu geçti, yoğun kar yağışı altında ekipler, normal ekiplerde çalışamıyor biliyorsunuz orada tırmanma ekipleri çalışabiliyor, dağcı ekipler çalışabiliyor. Ama orada da hedefimiz Haziran sonu gibi Temmuz ayı içinde mutlaka açmayı hedefliyoruz. Oradaki işi de hızlandırdık. Birkaç noktada sıkıntılı bölge kaldı ama bütün yoğunluğumuzu verdik oda bu sezon mutlaka açılıyor. Orada da 35-40 günlük bir gecikme olacak maalesef ama yetiştireceğiz.”

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu