GündemHayatManşet

AVUKAT BAŞKIR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Bodrum-Avukat Kürşat BaşkırGeçtiğimiz Pazar günü evinde çıkan yangında hayatını kaybeden Avukat Kürşat Başkır son yolculuğuna uğurlandı.

Muğla-Yerkesik Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından Bodrum’a getirilen Başkır için Bodrum’da bir dzi tören düzenlendi. Muğla Barosuna kayıtlı 38 yaşındaki Avukat Başkır için ilk tören evinin yakınındaki Umurça Camiinde düzenlendi.

Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazına Başkır’ın yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Umurça Camiindeki cenaze töreninin ardından cenaze aracı ile Bodrum Adliyesine getirilen Başkır’ın naaşı adliye önüne indirildi. Avukat arkadaşları tarafından karşılanan Kürşat Başkır’ın tabutunun üzerine avukat cübbesi örtüldü.

Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, Bodrum Baro Temsilcisi Avukat Cavidan Karaöz Özyiğit, baroya kayıtlı avukatlar ve Başkır’ın yakınlarının katıldığı ikinci törende ise duygu dolu anlar yaşandı. Başkır’ın tabutu başında konuşan Avukat Cavidan Karaöz Özyiğit, genç meslektaşlarına son görev için bir araya geldiklerini belirterek şunları söyledi:
“Meslektaşımız Kürşat Başkır’ı çok acı bir olayda kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Kendisini kısa bir süre önce tanıdım. 2012 yılında baromuza kaydını yaptı. Konuşmakta güçlük çekiyorum. Allah yakınlarına, ailesine sabır versin. Tüm hukuk camiasına ve ailesine başsağlığı diliyorum. Allah bir daha hiç bir avukat arkadaşımızı, hiç bir vatandaşımızı böyle bir acıyla bir araya getirmesin. İnşallah hepimiz iyiliklerle bir araya gelelim” dedi.

Özyiğit’in ardından konuşan Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun ise duygularını şu sözlerle ifade etti:
“Bizler ayrılmak istemeyiz sevdiklerimizden. Onun için her ölüm biraz erkendir hepimiz için. Ancak bazı ölümler var ki gerisinde hiç yaşanmışlık biriktiremeden ansızın yaşamdan koparıverir sevdiklerimizi. Bu yürek dağlayan ölümlerin birini yaşamaktayız” dedi.

Konuşmaların ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Tören boyunca başta Başkır’ın acılı eşi olmak üzere diğer yakınları güçlükle ayakta kalabildiler.

Adliye önünde düzenlenen törenin ardından omuzlara alınan Avukat Başkır’ın tabutu Bitez Mezarlığına götürüldü. Başkır burada gözyaşları arasında toprağa verildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu