GündemHayatManşet

ŞEHİDİN İSMİ MEZUN OLDUĞU ÜNİVERSİTEDE YAŞAYACAK

2016 yılında İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit düşen Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik’in ismi mezun olduğu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi amfisine verildi.

 

Törene; Muğla Valisi Esengül Civelek, Şehit Erdem Özçelik’in ailesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Emniyet MüdürüSüleyman Suvat Dilberoğlu, MSKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Famil Şamiloğlu, kurum müdürleri, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, şehit yakınları, gaziler, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik’in özgeçmişi okundu.

 

Törende konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek, hain terör saldırısında şehit düşen Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik’in adının, anısının ilelebet yaşatılması için mezun olduğu üniversitenin İktisadi İdari Bilimler Fakültesi 203 nolu amfisine adının verilmesi amacıyla düzenlenen törenin önemine ve anlamına değindi.

 

Vali Civelek, “Şehitlerimiz; atalarımızdan bizlere miras bırakılan, ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu kutsal vatan topraklarında şanlı tarihimizin ve istikbalimizin sembolüdür. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, birliği için, istiklalimiz ve istikbalimiz için, vatan için, millet için, bayrak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi yüreğimizde, zihinlerimizde yaşatmak, uğruna can feda edilen değerlerimize sonsuza dek sahip çıkmak, o değerler etrafında kilitlenmek, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirmek hepimizin görevidir, sorumluluğudur. “ dedi.

 

Terörle mücadelenin azim ve kararlılıkla devam ettiğini belirten Vali Civelek,  “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Fırat’ın Doğusunda başarıyla “Barış Pınarı Harekâtı”nı yürütmektedir. Yüce rabbimiz Barış Pınarı Harekâtındaki şanlı ordumuzu ve Mehmetçiğimizi korusun, yar ve yardımcısı olsunve kahraman şanlı ordumuzu muzaffer eylesin. “ diye konuştu.

 

Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik’in isminin verildiği amfide vatanını, milletini, bayrağını seven, milli ve manevi değerlerini benimsemiş nice gençler yetişeceğine inandığını ifade eden Vali Civelek, “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum. Aynı zamanda ebediyete irtihal eden Gazilerimizi de rahmetle şükranla anıyor, yaşamdaki gazilerimize aileleri ile birlikte sağlık, afiyet huzur dolu bir yaşam diliyorum.  Yüce rabbimiz tüm şehitlerimizin ailelerine ve yakınlarına sabr-ı cemil eylesin.” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olan Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik’in isminin yazılı bulunduğu tabela, Vali Esengül Civelek ve şehidin ailesi tarafından fakültenin amfi girişine takıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu