GündemManşet

MECLİSTE PANKARTLAR AÇILDI…

Bodrum Belediye Meclisinin yeni yılın ilk toplantısını yaptı. Toplantıda pankart açan Bodrum Küçük Sanayi Sitesi Esnafı, mağdur olduklarını ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’dan destek istediklerini ifade ettiler.

Bodrum Belediyesi’nin 2019 yılı Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısında 23 gündem maddesi görüşüldü. Toplantının başında bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, geçtiğimiz günlerde inşaattan düşerek yaralanan CHP’li belediye meclis üyesi Hüseyin Özten’e geçmiş olsun dileklerinde bulunup ailesine de sabırlar diledi.

Toplantıda söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Süleyman Mazı da hem Hüseyin Özten’e hem de bugün bir rahatsızlık geçiren Tayyar Gündoğan’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Toplantıya kalabalık bir grup halinde katılan Bodrum Küçük Sanayi Sitesi Esnafı, maddeler görüşüldüğü sırada üzerlerinde “Bodrum Küçük Sanayi Sitesi Destek İhtiyacı Var”, “Sayın Başkan Talimatınızı Bekliyoruz”, “Binlik Planın Gündeme Alınmasını İstiyoruz”, “Sanayi Esnafı Mağdur”, “Küçük Sanayi Sitesi Esnafı Belediyesini Yanında Görmek İstiyor” yazılı pankartlar açtılar.

Belediye Başkanı Kocadon, “Arkadaşlarımız medeni bir şekilde pankart açtılar. Bu medeni davranışlarından dolayı kendisini kutluyorum. Özellikle pankartı meclisin ahengini bozmadan açtıkları için kendilerini kutluyorum.” dedi.

Yeni yılın ilk toplantısında ilk maddede 2019 yılı tatil ayı Ağustos olarak kararlaştırılırken 2’nci ve 3’üncü maddede Mahalli İdareler Seçimine kadar görev alacak denetim ve işgaliye komisyonu üyeler belirlendi.

4’üncü maddede Belediyede 5620 sayılı Kanuna istinaden geçici işçi olarak çalışmakta olan 1 adet Sağlık Teknisyeni ile 1 adet Mimar’ ın 2019 yılı çalışma vizelerinin alınması ve 6360 sayılı Kanun kapsamında 30.03.2014 tarihinde tüzel kişiliği sona eren Yalı Belediye Başkanlığında çalışmakta iken Türkiye İş Kurumu Muğla İl Müdürlüğünce geçici statüde tescili yapılan Ali Genç’in 5 ay 29 günlük 2019 yılı çalışma vizesinin alınması konusu oyçokluğu ile kabul edildi.

5’inci maddede 2019 yılında Meclis Başkanı ve Meclis Üyeleri ile Belediye Meclisince oluşturulan komisyonlarda görev alan üyelere, katıldıkları her gün için ödenecek Huzur Hakkı ücreti 170 TL olarak belirlendi. Bu maddede CHP’li üyeler Evet oyu verirken bağımsızlar çekimser oy kullandı.

6’ıncı maddede Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun K Cetvelinde 2019 yılı için açıklanacak aylık fazla çalışma ücretinin, nüfusu 100.001’den 250.000’e kadar olan ve Büyükşehirlerin Belediye sınırları içerisinde yer alan Belediyeler için belirlenecek maktu ücretin, Belediyede 657 sayılı Kanuna tabi olarak Zabıta görevi yapan personele ödenmesinin görüşüldü. Bu madde de ücret oybirliği ile 527 TL olarak kabul edildi.

7,8,9,10,11,12,13,14,15 ve 16’ıncı maddelerde Belediyede boş bulunan 8505 unvan kodlu, bir adet tam zamanlı sözleşmeli mimar, mühendis, şehir plancısı, avukat, veteriner hekim ve tekniker, çalıştırılmasına ilişkin sözleşmenin yenilenip aylık ücretlerinde yüzde 10 zam yapılması oyçokluğu ile kabul edildi.

17’inci maddede Dolu Kadro Derece Değişikliği Cetvelinde yer alan, derece değişiklikleri karara bağlandı.

İmarla ilgili 18, 19 ve 20’inci maddeler imar komisyonuna havale edildi.
21,22 ve 23’üncü maddelerde Bitez 1401 Sokak Amca İbrahim Özguşlu Sokak, Çiftlik Karece 3936 Sokak Generler Sokak, Kızılağaç Hacıgiden Caddesi ise Yalı Bodrum Caddesi olarak değiştirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu