EkonomiGündemManşet

BU TEKNEDEN 400 KİŞİ EKMEK YİYOR

RODA YAT TERSANESİ11 ay içinde tamamlanan 20 m uzunluğundaki ‘’Viaggio 65 ‘’ Trawler tipi motoryat Bodrum limanına kayıtlı olacak. İçinde 4 misafir kabini, 2 personel kabinin yanı sıra ve 970 HP motoru bulunan, 32 Kwa Jeneratör, Klima, Su yapıcısı, arıtma, Hidrolik Pasarella, platform, crayn ve son teknoloji Navigasyon özel motoryat, gezi amaçlı kullanılacak.

Bodrum Ticaret Odası yönetim kurulu üyesi ve yat imalat sektör temsilcisi Orhan Dinç konuyla yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu tekneden 400 kişi ekmek yiyor. Yat imalatçıları ve Yan sanayiler binlerce kişi bu teknelerin üretiminde çalışıyor. 12 ay boyunca devam eden çalışmalar binlerce kişiye istihdam yaratıyor. Sadece turizm ile hayatımızı sürdüremeyiz diğer iş kollarının da desteklenmesi çok önemli.”

Yaz aylarında milyonları bulan turist sayısı 2 ay gibi kısa sürede çok yüksek girdi sağlıyor. Bu aynı zamanda ekonomi için çok büyük risklerde getiriyor. Rant ve kiralar yükseliyor, dönemsel iş gücü sezon dışı zamanlarda işsiz kalıyor. Sürüdülebilir turizm işletmeciliği zorlaşıyor. Bu sene depremlerin yarattığı korku, terör ve fiyat dalgalanmaları turizmi direk etkiliyor. Bu da turizm girdilerinin azalmasına yol açıyor.

Turizm sektörü bodrumun ana iş koludur. Bunu yan sektörler ile destekleyebilirsek bodrum Yarımadasındaki ticari potansiyeli sürdürülebilir ve verimli hale getirebiliriz. Bugüne Kadar gerek ticaret odası ile gerek firma olarak ulusal ve global bir çok platformda sektörümüzü tanıttık. Sadece fuarlara gitmek yetmiyor. Yurtdışından gelen heyetler, sektörel işbirliği kuruluşları ve ikili görüşme platformlarında aktif olarak yer almak çok önemli. Global pazarlama maliyetleri çok yüksek olduğu için Ticaret odası üzerinden sektörel tanıtımlar ve girişimler sağlamaya çalışıyoruz.

1950’lerde başlayan Bodrum yat imalatı işini ben babamdan öğrendim ve oğluma devretmek istiyorum. Geleneksel üretim tekniklerimizi geliştirerek çağımıza uygun teknolojilerle birleştirmeye özen gösteriyoruz. Lüks tüketim içinde yer alan El yapımı motor yatlarda, kaliteyi korumak için eğitimli iş gücüne ihtiyaç çok büyük. Buda yetişmiş insan gücünü firmada tutabilmek ile mümkün oluyor. Bu zinciri korumak için hem pazarlamaya, hem eğitime büyük ihtiyaç var. Bu sadece tek taraflı çalışmayla mümkün olmuyor. Planlı bir şekilde geleceğe yatırım yapmamız gerekiyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu