AsayişGündemManşet

ADA UZ İÇİN İLK DURUŞMA GÖRÜLDÜ

Bodrum-Ada Uz davası5 Haziran günü Bodrum Turgutreis Mahallesi Turgut Özal Caddesinde bulunan evlerinin önündeki yoldan karşıya geçerken H. A.’nın kullandığı bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan 10 yaşındaki Ada Uz, kaldırıldığı hastanede 16 gün sonra yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Bodrum’u derinden üzen olayın ilk duruşması bugün görüldü. Otomobil sürücüsü H. A.’nın tutuksuz yargılandığı davada taraflar dinlendi. Duruşmadan 9 Aralık tarihinde yeniden olay yerinde keşif yapılmasına karar verilirken, 2’inci duruşmanın 2 Şubat 2017 tarihinde görülmesine karar verildi.

Duruşma sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Uz ailesinin avukatı Erbil Akan şöyle dedi:

“İlk duruşma görüldü, taraflar dinlendi, şikayetler bildirildi. Hazırlık soruşturmasında yapılmayan araştırmalar vardı. O araştırmaları biz yaptık. Araştırmalar sonunda sanığın kusurlu olduğu, alkol kullandığı, depresyon tedavisi gördüğü ve ilaç kullandığını belirttik. Bu yönde araştırma yapılmasını istedik. Savcılığı yapmadığı soruşturmaya ilaveten tanık araştırması yaptık. 4 tane görgü tanığı bulduk, 4 tanesi de dinledi. Tanıklar sanığın tamamen kusurlu olduğunu, hızlı olduğunu söylediler. Şeridin dışında seyrettiğini söylediler. Onun dışında yeniden keşif yapılmasına karar verildi. Yeniden keşif yapılacak. İlk soruşturma sırasında tutulan tutanak hatalı olduğu için yeniden keşif yapılacak. Bence sanığın yüzde 100 kusurlu olduğu bu duruşmada ortaya çıktı.”

Ada Uz’un babası Ömer Uz ise şu ifadeleri kullandı:

“Biz adaletin, doğrunun ortaya çıkması için uğraşıyoruz. Karşı tarafın bu duruşmada da ortaya çıkan yalan beyanları oldu. Elimizdeki delillerle adaletin sağlıklı yerine oturması için, doğru kararlar verilmesi için elimizden geleni yapacağız.”

Oya Erol Uz’un ise gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.  Acılı anne şunları kaydetti:

“Can almak bu kadar kolay olmamalı. Adaletin yerini bulması önemli. Bundan sonra Ada’yı hiç bir şey geri getirmeyecek. Ama bundan sonra örnek teşkil etmesi için adaletin yerini bulması önemli. Can almak bu kadar kolay değil.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu