GündemHayatManşet

5 KÖPEĞİYLE MİNİBÜSÜNDE YAŞIYOR

????????????????????????????????????

Bodrum’da 1982 model minibüsünü tek odalı yaşam alanına dönüştüren Şenol Özbakan, sokaktan bulup büyüttüğü 5 köpeğiyle aynı minibüste yaşıyor.

Yük gemilerinde güverte reisliği yaptığı sırada, hayvanlara olan düşkünlüğü nedeniyle işini bırakan, hatta 21 yıllık eşinden de ayrılmak zorunda kalan Şenol Özbakan’ın yaşamı, görenlerin dikkatini çekiyor. Daha önce bekçiliğini yaptığı tarihi bir binada köpekleriyle birlikte yaşayan Özbakan, binanın tadilata girmesi üzerine buradan ayrıldı.

İlçe merkezindeki sanayi sitesinde kendisine ait 1982 model minibüsü tek odalı bir eve dönüştüren Özbakan, 5 köpeğiyle burada yaşamaya başladı. Sanayi esnafının da yardımlarıyla minibüsüne yatak, yorgan, televizyon, buzdolabı ve seyyar bir ısıtıcı alan Özbakan, burada her akşam köpeklerine sarılıp uyuyor. Yaz kış düzenli olarak her gün köpeklerini Bodrum sokaklarında gezdiren ve denize girmelerini sağlayan Özbakan’a vatandaşlarda yoğun ilgi gösteriyor.

Şenol Özbakan, her birinin ayrı bir öyküsü olan Golden Redrive cinsi 5 köpeğinin, zamanında evlerde bakıldığını ancak daha sonra sokağa atılmış köpekler olduğunu söyledi.

Sokak köpeklerinin bu cinslere sokakta rahat vermeyeceğini düşündüğünü anlatan Özbakan, şunları söyledi:

“Sokaktaki köpeklerin bunları rahat bırakmayacaklarını düşünerek, hepsini yanıma aldım. Cuma ve Cumartesi günleri köpeklerime yardım parası topluyorum. O paralarla da onlara mama alıyorum. Kış aylarını bu şekilde geçirdiklerini ifade eden Özbakan, “Onların ihtiyaçlarını karşılıyorum. Bu mamalarla bazı sokak köpeklerine de bakıyorum. 24 saatimiz birlikte geçiyor. Bize her gün yıl başı, her gün bayram. Daha önce geçici olarak bir evde yaşıyorduk. Burada bekçilik yaptığım için kalıyordum. Orası tadilata girince ayrıldım ve minibüste yaşamaya başladık. Akşamları minibüs içinde yaşıyoruz. Sanayi sitesinde çok hırsızlık olayları oluyordu. Geçtiğimiz akşam karşımızdaki sokakta dükkana hırsızlık için birileri giriyordu. 155’i arayarak adamları yakalattık. Bekçilik görevleri de var. Minibüsümüz de biz mutluyuz. İki köpeğim arka kısımda, diğerleri de benim yanımda yatmak istiyor. 6 kişi bir yatağa da sığamıyoruz. Vatandaşların desteğiyle ayakta durmaya çalışıyoruz. Bazı vatandaşlar televizyon, bazıları buzdolabı, bazıları da elektriğimi verdi. Bu şekilde yaşamaya çalışıyorum. Geceleri bazen kalbinin sıkıştığını ve solunum cihazıyla suni teneffüs yaptığını ifade ede Özbakan, “İzmir’de ameliyat olmam lazım ama gidip bunları bırakıp olamıyorum. Onlar benim yanımda olduğu sürece dünyanın en mutlu insanı benim. Bana bir servet vereceksin, Bodrum’u vereceksin, bir tanesini veremem. Bunların satın alacak para daha bu dünyada satılmadı” dedi.

Özbakan, bakıp büyüttüğü ve aynı minibüsü paylaştığı köpeklerinin hikayelerini ise şu sözlerle anlattı:

“Birisini 1.5 aylıkken sokakta buldum şimdi 6 yaşında, 6 yıl önce öldü diye çöp bidonuna atmışlar onu buldum. Bir yıl önce birisini Bodrum’da sokakta buldum. Birisi ölen köpeğimin kızı, 3 yıl önce birini de barınağa bırakacaklardı bana getirdiler. Bu güne kadar 50-55 tane köpek sahiplendirdim ama onlar kısa süreli kalıyordu. Uzun süreli kalmaya başladığı zaman ardık aile oluyorlar. Bende alışıyorum birbirimizi bırakamıyoruz.”

Köpeklerinden birisinin hırsızları yakalattığını belirten Özbakan, “Ajda adını verdiğim köpeğimin huyudur. Şimdiye kadar bir telefon, bir de cüzdan buldu. Cüzdanın birinin sahibine ulaştık içinde 840 lira vardı, öğretmen emeklisiydi cüzdanını teslim ettik. Bir gün ağzında telefon getirdi polisi aradık ve teslim ettik” diye konuştu.

Şenol Özbakan’ın vatandaşlardan tek isteği, kış aylarında aç kalmamaları için köpeklerine mama yardımında bulunulması.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu