GündemKültür SanatManşet

DİBEKLİHAN’DAN DÜNYA SANAT GÜNÜNE ÖZEL KARMA SERGİ…

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü 2019 Cenap Tezer Sanat Sezonu’nu anlamlı bir sergiyle açıyor…

Dibeklihan’daYıldız Kenter Sanat Galerisi’nde açılacak olan sergide,“BİR ARADA” temasıyla  farklı disiplinlerden kırk sanatçının kırk seçkin eseri sergilenecek.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları ve farklı şehirlerden heykel, seramik, resim, fotoğraf, grafik gibi pek çok disiplinden sanatçının bir araya geleceği sergide; Tayfun AKDEMİR, Salih AKMAN, Neda İSMAİL ATAR, Selvihan KILIÇ ATEŞ, N.Şule ATILGAN,Ayşe CANBOLAT, Neyir DEREOĞLU, MemetEMRE, Derviş ERGÜN,Aykut ALP GÜREL, Esma Burcu SERELİ HAVASİ, Sevdiye KADIOĞLU, Özgür KAPTAN, BurcuÖZTÜRK KARABEY, Betül DEMİR KARAKAYA, Zehra KAYATAŞ, Bengisu KELEŞOĞLU, M. Gökçen KILINÇ, Deniz C. KOŞAR, Özüm KOŞAR, Musa KÖKSAL, Elif KÖSE, Mine KÜÇÜK, Murat ÖZBAKIR, Esra SAĞLIK, Anıl SARIKAVAK, Erhun ŞENGÜL, Semiha YILDIRIM, Ezgi YÜKSEL, Enis T. TAN, Kenan TEMİZEL, Raife TOKYÜREK, Varol TOPAÇ, Sema OKAN TOPAÇ, Erol TURGUT, Esra TUNCALI, Almıla YILDIRIM, Barış YILMAZ, Nilay ÖZSAVAŞ ULUÇAY, CananZÖNGÜR’ün eserleri yer alacak.

Dünya Sanat Günü, UNESCO’ya bağlı Dünya Sanat Dernekleri Meksika toplantısında Türkiye Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Bedri Baykam’ın önerisi üzerine Leonardo Da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan tarihi olarak kabul edilmiş, ilk defa 2012 yılında kutlanmaya başlanmıştır. Bu anlamlı gün Dünya’nın farklı ülkelerinde her geçen yıl artan sanatsal etkinliklerle kutlanmaya devam ediliyor. 

15 Nisan 2019 Pazartesi gününe özelDibeklihan’da yapılacak olan “BİR ARADA” temalı karma sergi, sezonun ilksergisi olarak açılışını Orhan Kemal Meydanı’nda saat 18:30’da gerçekleştirecek. Sergi, 31 Mayıs tarihine kadar pazartesi günleri dışında her gün 10:00 – 18:30 saatleri arasında izlenebilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu