GündemManşet

ÖZMEN’DEN UBER AÇIKLAMASI

Son günlerde Bodrum gündeminde önemli yer tutan taksici esnafı ile UBER arasında yaşanan olaylar hakkında AK Parti Bodrum İlçe başkanlığından bir basın açıklaması yapıldı.

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen yaptığı basın açıklamasında; tartışmaların artık şiddet boyutuna ulaştığına dikkat çekerek, “Tartışmaların bu hale gelmesinde CHP’li belediye başkanlarının sorumluluğu had safhadadır” dedi.

Yapılan basın açıklaması şöyle;

“Bildiğiniz üzere uzun zamandır Büyükşehir Belediyesi ile Bodrum’daki şoför esnafı arasında yaşanan kavganın dozu artarak devam ediyor.

Önceki gün yaşanan olaylar, artık ağız dalaşından, sözlü tartışmalardan çıkarak şiddete dönüşmesi teşkilatımızı çok ciddi rahatsız etti.

Bodrum’da UBER ve taksici esnafının karşı karşıya gelip yaşadıkları olaylar sırasında, içerisinde turistlerin bulunduğu 48 plakalı bir minibüs UBER aracı zannedilerek durdurulup, camları patlatılmıştır. Aracın içindeki turistlerin yaşadığı şok, izah edilebilir nitelikte değildir. Sonuç olarak; Bodrum’u ulusal değil, uluslar arası düzeyde rezil edebilecek olaylar ucuz atlatılmıştır.

Bütün bu yaşananlar; 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Osman Gürün mü? Mehmet Kocadon mu? olacak kavgasıdır.  Hatırlatmak isterim ki, Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkanlığına seçildiğinin 1. yılında Bodrum’a tüm Muğla Medyasını davet ederek, Muğla Büyükşehir’e aday olacağını açıklamıştı.

MUĞLA’NIN SORUNU CHP’Lİ BELEDİYELER…

Yaklaşık 3 yıldan beri devam eden CHP’li Osman Gürün ve Mehmet Kocadon arasındaki Büyükşehir zıtlaşması, Muğla’ya tahmin ettiğinizden çok daha fazla zarar veriyor. Halbuki bölgede yaşayan yaklaşık 1 milyon Muğlalı, kimin başkan olacağına değil, en iyi hizmeti kimin vereceği ile ilgilenmektedir.

Bu iki Belediye Başkanının en büyük derdi, nasıl Büyükşehir Belediye Başkanı olabilirim. Yaptıkları bütün Belediye hizmetleri, görüşmeleri, inşa ettikleri ilişkiler bu hedefi gerçekleştirmeye hizmet ediyor veya hizmetleri engelliyor.

Bunun en müsbet örneğini evvelki gün, artık şiddet uygulama seviyesine gelen UBER ve taksicilerin karşı karşıya geldiği durumdur. Bir yanda Büyükşehir Belediye Başkanını yuhalatan bir Belediye Başkanı, diğer yanda da UKOME’den alacağı kararla olayı çözme yetkisi olan ama bu kararı almayarak, geciktirerek özellikle Bodrum taksici esnafını zor durumda bırakan bir Büyükşehir Belediye Başkanı var.

Bu konu ile ilgili biz AK Parti olarak yaklaşık üç ay önce seçim süreci başlarken, vekil adaylarımızla yaptığımız saha çalışmalarında, ziyaret ettiğimiz şoför esnafı ile yapılan görüşmeler dahilinde düşüncelerimizi ifade etmiştik. Çözümün UKOME’de olduğunu Bodrum Şoför esnafına ve UKOME’nin yetkililerine anlatmıştık. Fakat son 2-3 gün içerisinde gelinen nokta, neredeyse bir turistin yaralanmasına sebep olabilecek durumdan son anda kurtulduğumuz bir ortamdır.

Bodrum ve Muğla’mız algı operasyonu yapan bu insanların esiri olmamalıdır. Vatandaş kimin Başkan olacağı ile değil, bu işi kimin hakkıyla yapacağı ile ilgilidir.

Görünen o ki; CHP’nin 2 Belediye Başkanı, halka verilecek hizmet için aralarında en az asgari düzeyde olması gereken iletişimden bile acizdir. Sayın Gürün ve Sayın Kocadon’u kayıkçı kavgasını bırakıp, sorumluluklarına uygun davranmaya davet ediyoruz.”

Buradan Bodrum ve Muğla halkına önemli bir mesaj vermek istiyoruz. Önümüzdeki süreçte yerel seçimler var. Vatandaşımız oylarını şahıslara dayalı bu algı operasyonlarına göre değil, verimlilik ve performans esasına göre değerlendirip tercih etmelidir.

Vatandaşlarımızdan, tüm Türkiye tarafından yıllardır test edilen AK Parti Belediyeciliği’nin, Bodrum’a ve Muğla’ya hizmet etme fırsatını vermesi gerektiğine inanıyoruz.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu