ManşetSpor

100. Yıla Özel Atış Yarışması

160 Yarışmacı Katıldı

 

Bodrum’da 3 yıldır hizmet veren “Poligon Bodrum” adlı, ateşli silahlar atış ve ekipman merkezi, Cumhuriyet’imizin 100. Yılı sebebiyle, tabancayla atış yarışması düzenledi. 11 gün boyunca herkese açık olarak, ücretli olarak düzenlenen yarışmaya, toplumun her kesiminden kadın ve erkek 160 yarışmacı katıldı. Finale kalan 5 yarışmacı arasında bugün yapılan final atışları sonucunda Aydın’dan yarışmaya katılan Emniyet Müdürü Kadir Erciyes’e, yarışmanın sponsoru Samsun Yurt Savunma Sanayi tarafından, 100. yıla özel sayılı üretilen Canik 1923 9mm tabanca ve seti hediye edildi. Yarışmada ilk üçe girenlere de ödüller verildi.

Bodrum’un Konacık Mahallesi’nde 3 yıldır hizmet veren “Poligon Bodrum” adlı ateşli silahlar atış ve ekipman merkezi tarafından, Cumhuriyetimizin 100. Yılı sebebiyle, tabanca ile atış yarışması düzenlendi. 1 Kasım 2023 tarihinde başlayan yarışma, 11 gün sürdü. Yarışmaya toplumun her kesiminden katılan 160 kadın ve erkek yarışmacı, 3 dakika içerisinde 15 metre mesafedeki hedefe atış yaptılar. Atışlar 2 gözetmen tarafından izlendi. Puan usulü yapılan yarışma sonucunda 80 puan üstünde atış yapan 5 yarışmacı, bugün final atışları için bir araya geldi. Final yarışları sonucunda Aydın’dan yarışmaya katılan Emniyet Müdürü Kadir Erciyes 83 puan ile birinci, Bodrum’dan yarışmaya katılan serbest meslek mensubu Öner Avcı 81 puanla ikinci ve yine Bodrum’dan yarışmaya katılan Özel Güvenlik Müdürü Canan Aynacı 77 puanla üçüncü oldu.

Dereceye giren birinciye, yarışmanın sponsoru Samsun Yurt Savunma Sanayi tarafından, Cumhuriyet’in 100. Yılı’na özel olarak 1923 adet üretilen Canik 1923 9mm tabanca ve seti, ikinciye 5.000 TL değerinde atış eğitimi ve üçüncüye 2.500 TL değerinde, Poligon Bodrum’da geçerli ekipman çeki hediye edildi. Ödülleri Samsun Yurt Savunma Sanayi Canik Satış ve Pazarlama Müdürü Özkan Büyükyıldırım ve Poligon Bodrum Ortağı Ufuk Tüzün takdim ettiler.

Poligon Bodrum kurucularından olan Ufuk Tüzün, dünyada ve ülkemizde hem milli hem de olimpik düzeyde yapılan atıcılığın Bodrum’da tek eğitim merkezi olduklarını belirterek, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı’na özel düzenlediğimiz yarışmaya katılım sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Bu bir spor ve meraklılarına profesyonel düzeyde eğitim vermek, bu sporu güvenli bir alanda sürdürmek amacımız. Tüm yıl boyu, her gün poligonumuz açık. Envanterimizdeki tabancalarımızla, misafirlerimize hem eğitim hem atış imkânı sunuyoruz.” dedi.

Samsun Yurt Savunma Sanayi Canik Satış ve Pazarlama Müdürü Özkan Büyükyıldırım ise, 1998 yılından bu yana yerli ve milli kaynaklarla yurt savunması için çalışmanın gururunu yaşadıklarını, Cumhuriyet’in 100. yılında, bir anı serisi olarak “Canik 1923” adlı üretilen 1923 adet 9 mm tabancadan birini Bodrum’da hediye ettiklerini söyledi. Büyükyıldırım, “Bugün geldiğimiz noktada yerli ve milli silah teknolojilerinin önemini belirtmeye bile gerek yok. Kurtuluş Savaşı yılllarında, bugün sahip olduğumuz imkanlardan hiçbirine sahip değildik. Zor şartlarda, zorlu mücadeleler sonucunda bugünlere gelebildik. Bugün ise yurt savunmasında ürünlerimizle katkı sunmaktan dolayı gururluyuz. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu