GündemManşetSpor

12 YÜZME MARATONU GERÇEKLEŞTİ

VLK_2426Muğla Valisi Esengül Civelek, Datça Kumluk Plajı’nda bu yıl 12.’si düzenlenen Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu’nun açılışına katıldı.

Etkinliğin açılışında Vali Civelek’in yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, protokol üyeleri, sporcular ve vatandaşlar yer aldı.

“Su farkındalığı” teması, “Kuraklık bize bir kulaç kadar yakın. Suyuna sahip çık” sloganı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve Datça Belediyesi’nin işbirliğinde düzenlenen maratona 407 sporcu katıldı.

Açılış töreninde yaptığı konuşmada Yüzme denilince akla deniz, kum ve güneşin geldiğini belirten Vali Civelek “Ülkemizin birçok bölgesinde kış tüm ağırlığı ile devam ederken; denizi, doğası, huzuru ve sakinliği ile ünlü Datça’mızın açık deniz yüzme maratonuna ev sahipliği yapmasından memnuniyet duyuyorum” dedi.

Suyun hayatımızda çok önemli bir yerinin olduğunu dile getiren Vali Civelek, “Su hayattır, su yaşam kaynağıdır. Ancak günümüzde artan nüfus, çevre kirliliği, sanayileşme, çağımızın en zorlu mücadele alanı küresel iklim değişikliği nedeniyle denizleri temiz tutmamız, suyu sürdürülebilir bir şekilde korumamız, aynı zamanda da suyu bilinçli, tasarruflu, doğru kullanmamız gerekiyor. Bu anlamda bu etkinliğin toplumsal bilinç oluşturacağına, toplumda duyarlılık ve farkındalık yaratacağına inanıyor, etkinliğin düzenlenmesinde katkıları olan tüm taraflara teşekkür ediyor, yarışmacılara başarılar diliyorum” diye konuştu

Konuşmaların ardından 12. Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonunun startı Vali Civelek tarafından protokol üyeleri ile birlikte verildi.

Büyük bir rekabetin yaşandığı maratonun sonunda dereceye giren sporculara, ödülleri Vali Esengül Civelek ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu