GündemHayatManşet

ŞEHİT POLİS MEMURU EKER’İN NAAŞI AYDIN’A UĞURLANDI

muğalda şehit polis töreniMarmaris’te çıkan çatışmada hayatını kaybeden şehit polis için cenaze töreni düzenlendi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konakladığı otele helikopterlerden ateş açılmasının ardından çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker’in cenazesi, memleketi Aydın’a gönderildi.

Şehit polis memuru Eker için Muğla İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binası önünde düzenlenen törene, Muğla Valisi Amir Çiçek, Jandarma Alay Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanı Yarbay Mete Çağlar, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Eker’in demokrasi uğruna şehit düştüğünü anımsatarak, polis memurunun, milli iradeyi ele geçirmek isteyen hain, kalleş ve millet tarafından reddedilen ihanet çetesi tarafından şehit edildiğini ifade etti.

Marmaris’te Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların korunması için emniyet teşkilatının canını feda ederek görev yaptığına dikkati çeken Çiçek, “Cengiz kardeşim de dün elinde silahıyla, ‘ben devletimin, bayrağımın yanındayım’ diyerek demokrasi uğruna göğsünü siper etmiştir.” dedi.

Demokrasi düşmanı, devletin ekmeğini yiyen, silahını kullanan ama devletine silah çeken hainlere meydan vermemek için çatışan şehit ve yaralıların kahramanlıklarının tarihte unutulmayacağını vurgulayan Çiçek, şöyle konuştu:

“Dün meydanlarımız demokrasiye sahip çıkan, darbeye ‘hayır’ diyenlerle doldu. Muğla’da o hainler cevabını aldı ve alacak. Unutmasınlar, bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunları onların dersini verecektir. Pensilvanya’dan buraya seslenme. Gel buraya savaş bizimle ey Feto. Sen neredesin. Demokrasi uğruna hepimiz şehit oluruz. Arkanda kimler varsa şunu bilsin ki önce biz kanunlarımızla bir bütün olarak karşındayız. Tüm şuçluları hiç vakit kaybetmeden içeri aldık ve bunların cezasını vereceğiz. Biz bu topraklarda sizi yaşadığınıza pişman edeceğiz. . Siz ne sandınız Türk milletini, siz ne sandınız demokrasi sevdalılarını, siz ne sandınız milli iradeyi siz ne sandınız ki burada böyle bir girişimde bulunuyorsunuz. Öyle pişman olacaksınız ki bir daha darbe girişiminde bulunamayacaksınız. Hevesleriniz kursaklarınızda kalacak. Kökünüzü kazıyacağız.”

Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından okunan duanın ardından şehidin cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Aydın’a gönderildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu