GündemHayatManşet

BAŞKAN ARAS’IN DUYGUSAL ANLARI

Turgutreis’in şehit bahriyelisi Emin Süzen’in adı, Akçaalan Mahallesinde bir sokağa verildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 66 yıl önce 4 Nisan 1953 tarihinde Ege Denizi’ndeki NATO tatbikatında batan denizaltıda şehit düşen Bodrumlu Emin Süzen’in anısına düzenlenen anlamlı törende, şehit annesi olan Fatma Süzen’le duygu dolu anlar yaşadı. Törenden sonra kendisinin de teyzesi Fatma Süzen’i ziyaret eden Aras, 91 yaşındaki şehit annesinin buruk mutluluğunu paylaştı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 66 yıl önce şehit düşen Bodrumlu bahriye askeri Emin Süzen için düzenlenen anlamlı törene katıldı. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin’in de hazır bulunduğu törende, Turgutreis’in Akçaalan Mahallesi’ndei 49’uncu sokağın adı, Şehit Emin Süzen Sokağı olarak değiştirildi. Bodrumlu sanatçı Numan Pekdemir’in teklifi üzerine Bodrum Belediye Meclisi tarafından alınan kararla yaşama geçirilen isim değişikliği, Akçaalan sakinleri tarafından büyük bir mutlulukla karşılandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Emin Süzen’in kendisinin de akrabası olduğunu belirterek “O yüzden burada olmaktan çok gururluyum. Bizim topraklarımız şehit kanıyla sulanmıştır. Anadolu, Rumeli toprakları şehitlerimizin bize emanetidir. Onu en güzel şekilde korumak, kollamak, gelecek nesillere aktarmak, bizim en birincil görevimizdir.” dedi.

Şehitlerimizi anılarımızda, sokaklarımızda, kitaplarımızda, eserlerimizde yaşatmak durumunda olduğumuzu söyleyen Aras, “Bodrum’un bu önemli tarihine ismini yazdırmış insanlarımızın isimlerini sokaklarımıza vermenin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Biz, Bodrum Belediyesi olarak Bodrum’un hem İstiklal, hem de Çanakkale savaşlarında verdiği şehitlerinin anılarını da taçlandıracağız.”diye konuştu.

Turgutreis’in kendileri için büyük önemi olduğunu vurgulayan Başkan Aras, bu mahalleye Amiral Turgutreis’in adını yaşatarak yüceltecek hizmetler yapacaklarını da söyledi. Aras, büyük Türk denizcisinin Trablusgarp’taki naaşını getirip, Turgutreis’e defnetmek istediklerini belirterek, ayrıca adını bir müze ile sonsuza kadar yaşatmayı planladıklarını kaydetti.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da “Millet olarak dünyanın en stratejik topraklarında yaşıyoruz. Böyle güzel topraklarda yaşamanın bir maliyeti var. O da şehitlerimiz. Özgürsek, bağımsızsak aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize, başta cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve onlara borçluyuz.” Dedi.

Konuşmaların ardından Türk Bayrağına sarılı sokak tabelası açıldı ve şehitlerimiz için dua edildi.

ŞEHİDİMİZİN ANNESİNDEN ANLAMLI BAĞIŞ

66 yıl önce 4 Nisan 1953 tarihinde Ege Denizinde düzenlenen NATO tatbikatına katılan Dumlupınar isimli denizaltımız Çanakkale önlerinde İsveç bandıralı bir şilebin çarpmasıyla batmış ve 86 askerimiz şehit düşmüştü. Şehit olanlardan biri de Bodrumlu bahriyeli Emin Süzen’di. Süzen’in şehadet haberi Bodrum’daki annesi Fatma Süzen’e bir avukatla haber verilmişti. Fatma Süzen, devletin bağladığı maaşı, önce reddetti. Ancak ısrarlar üzerine 2 bin lirayı kabul ederek, o parayı Turgutreis’te o sıralarda yapılmakta olan caminin minaresinin inşası için bağışladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu