EkonomiGündemManşet

BESİAD’IN BU AYKİ KONUĞU GAZETECİ ALTAN ÖYMEN OLDU

BESİADBodrum Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği (BESİAD)’ın her ay geleneksel olarak düzenlediği Perşembe Toplantılarının bu ayki konuğu, duayen gazeteci ve siyaset adamı Altan Öymen oldu…

Muğla ve Bodrum’un en önemli STK’larından birisi olarak değerlendirilen Bodrum Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği-BESİAD Perşembe Toplantısının bu ayki konuğu duayen gazeteci ve siyaset adamı Altan Öymen konuk oldu.

Azka Otel’de gerçekleştirilen Altan Öymen Konferansı’na yaklaşık 120 BESİAD üyesi ile birlikte gazeteci yazar Can Pulak,  Fikret Karataş gibi BESİAD üyesi olmayan kişiler de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan BESİAD Başkanı Emre Köroğlu her ay yerel veya ulusal, konusunda uzman ve ünlü bir konuğu, Bodrum ve Türkiye gündemine dair konularda BESİAD üyeleri ile buluşturacaklarının bilgisini verdi. Konuşmasını İstanbul ve İzmir’de gerçekleştirilen terör saldırılarını kınayarak başlayan Köroğlu, bu saldırıların asla hedefine ulaşamayacağını, ülkenin birlik ve beraberliğini önleyemeyeceğini söyledi. Başkan Köroğlu:

 “BESİAD yönetimi olarak 2016-2017 faaliyet programımızı belirlerken, sizlerin de bildiğiniz gibi bütünleşik, girişimci, şeffaf ve katılımcı bir yönetimi hedefledik. Geliştirilmesi gereken istemler üzerinde titizlikle çalışıyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalar Bodrum’un geleceğiyle ilgili önemli projelerdir. Bu nedenle karar mekanizmalarına her bir üyemizi dahil etmeyi hedefliyoruz. Diğer yandan da yeni iş fikirlerinin hayata geçmesi yönünde girişimcileri destekliyoruz.” dedi.

Başkan Köroğlu BESİAD faaliyetleri ile ilgili bilgileri paylaşmasının ardından sözleriniİçinde bulunduğumuz günler, yalnızca Türkiye’de değil, tüm dünyada kritik bir dönem yaşandığını gösteriyor. Küresel dengeler bir süre sonra elbette normalleşecek, ancak süreç özellikle yerel ekonomide hiçte alışık olmadığımız bir sıkıntı içinde ilerliyor. İş insanları olarak bu süreci çok iyi yönetmek durumundayız. Önceliğimiz sahip olduğumuz değerlerimizi korumak olmalı. Ancak bu durmak anlamına gelmiyor. Büyümek için yatırımlarımlar yapmalıyız. Ancak bu kritik süreci çok dikkatli ve akılcı bir şekilde yönetmeliyiz. İnanıyorum bu karamsar süreç bir süre sonra yerini daha aydınlık günlere bırakacaktır. Benim hep umudum var…” şeklinde tamamladı.

 

Altan Öymen konuşmasına, biyografisinin yaklaşık beş dakika sürmesinden dolayı “Kusura bakmayın, biyografimin okunması biraz uzun sürdü. İnsanın uzun bir yaşamı olunca biyografisini okumak ta uzun sürüyor. Yaşamının içine pek çok şeyi sığdırabiliyor” şeklinde yaptığı espri ile başladı.

Altan Öymen Bodrum’a gelmekten ve birçok iş adamı ile tanışmaktan ve eski dostlarım ile yeniden bir araya gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; “İş adamlarının siyaset ile ilgileniyor olmasından dolayı çok memnun oldum. Çünkü demokratik ülkelerde her şeyin sonuç alınacağı ve çözüme bağlanacağı alan siyasettir. Bunun tam tersine bir eğilim bütün toplumlarda vardır. Bu siyaset kötü bir şeydir. Sakın girme, çamur bulaşır denir ve mümkün mertebe uzak durulması istenir. Anne babalar bile çocuklarına sakın ola siyasete girmeyesin diye nasihat verdiği bir gerçektir.”

 

12 Eylül Anayasasının çok yanlış bir uygulamayı yaşama geçirdiğine dikkat çekerek şunları söyledi; “12 Eylül 1982 Anayasası şimdi hatırlanmıyor ama çok yanlış bir şey yaptı. Üniversitede okuyan gençlere siyaseti yasakladı. Bu süreçte sendikacılar, üniversite öğretim üyeleri de bu yasaklar kapsamındaydı. Bu durum 1995’e kadar sürdü.  95’de bu durum Anayasa’dan kaldırıldı. Ancak kimse farkına bile varmadı. İşte şimdilerde biraz biraz ilgilenmeye başlanıldı siyaset ile. Ancak bu istenildiği düzeye ulaşabilmiş değil. BESİAD’ın ayda bir düzenlediği bu toplantılarda siyasetin de konuşulabiliyor olması iyi bir gelişme.”

Altan Öymen, başkanlık sitemi ve Anayasa değişikliği ile ilgili görüşlerini satırbaşları ile anlatacağını, sonrasında da işadamlarından gelecek soruları yanıtlamaya çalışarak konferansı tamamlayacağını kaydetti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu