ÇevreGündemManşet

850 YAPI YIKILDI…DEVAMI DA YIKILACAK

Bodrum ilçesine gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait tekne ile kıyıdan imara aykırı inşaatları inceledi.

Sabah saatlerinde ilk olarak Gümbet Mahallesindeki bir projede incelemelerde bulunan Bakan Kurum’a, Vali Esengül Civelek, Muğla Ak Parti Milletvekili M.Yavuz Demir, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete ile Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen’in yanı sıra bürokratlar eşlik etti.

Bakan Kurum ve beraberindekiler Gümbet’te kaçak yapı yıkımının incelenmesinin ardından Gündoğan Çetilibeli Burnundaki BESA İnşaata ait projede 54 rezidansın yıkım işlemlerini yerinde gözlemledi. Ardından Yalıkavak Mahallesindeki başka bir kaçak yapılaşmada yerinde tespitler yapan Bakan Murat Kurum daha sonra kıyı şeridini TCSG 302 Nolu Sahil Güvenlik Botu ile denetledi.

Denetlemelerin ardından kameralar karşısına geçen Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Bodrum’da kaçak yapılar dair açıklamalar yaptı. Kurum, ” Türkiye’de imar planına uymayan 21 bin kaçak yapı tespiti gerçekleştirdik. Bu yapıların 8 bini sahil kesiminde yer alıyor. Bunların 850’ye yakınını bugün itibarıyla yıktık. Kararlı şekilde de diğer kaçak yapıların yıkımını gerçekleştireceğiz” dedi.

Çalışma sürecinde işbirliği ve desteklerinden dolayı Bodrum Belediyesine teşekkür eden Kurum kaçak yapılaşma ile mücadelenin aralıksız devam edeceğini açıkladı.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu