GündemManşetSpor

1.AYAKTA HEYECAN DORUKTAYDI

Bodrum-Enduro 1.AyakTürkiye Motosiklet Federasyonu (TMFF) ile Halikarnas Motor Sporları Kulübü’nün düzenlediği Türkiye Enduro Şampiyonası Bodrum Ayak yarışlarında heyecan doruktaydı.

226 sporcunun kayıt yaptırdığı 187 sporcunun teknik kontrolden geçtiği yarışların sıralama turlarında 150 motosikletçi kıyasıya mücadele etti. Kızılağaç Mevkiindeki parkurda gerçekleşen yarışları çok sayıda yarışsever ilgiyle takip etti.

Hazırlanan extreme ve enduro etaplarında sporcular yılın ilk terini attılar. Toplam 1 turu 27 km parkurda yarışacak olan motosiklet sporuna gönül veren sporcular için zor ama heyecanlı bir yarış oldu. Doğal engelli zeminden oluşan parkur, enduro yarışları için uygun şekilde hazırlandı. 4 turdan oluşan motosiklet parkuru fiziki ve mekanik dayanıklılığın ön plana çıktığı doğal engellerle dolu bağlantı yollarından ve farklı zorluk dereceleri olan, extreme ve enduro test etaplarından oluştu.

Bodrum’un zorlu parkurunda kimi sporcular dengelerini kaybederek düştü. Hafif yaralanmalarla geçen yarışta sporcular mücadeleyi elden bırakmadı.

Yarışları yakından takip eden TMF Asbaşkanı Hamit Dizman, 150 sporcunun kıyasıya mücadele ettiğini ifade ederek şunları söyledi:
“Yarışçılarımız doğa ile mücadele ediyor. 150 sporcu ile yarışlarımız bütün güzelliği ve heyecanı ile devam ediyor” dedi.

7 ayaktan oluşan Türkiye Enduro Şampiyonasının ilk ayak yarışlarında dereceye girenlere, yarış alanında hazırlanan platformda akşam saatlerinde ödülleri verilecek.

Adeta şenlik havasında geçen yarışlarda, motosiklet bayileri ve teknik ekipmanların sergilendiği çadırlar kuruldu. Bodrum ve çevre ilçelerden gelen firmalar yarışçılara teknik destek sağladılar.

21-22 Mayıs tarihlerinde Fethiye’de yapılacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu