ÇevreGündemManşet

DON ATLET OTOBÜS YIKAMAYA DEVAM

park sahasi (11)Bodrum’da turizm sezonunun açılmasıyla her yıl sorun olan otobüs park sahası açıldı ancak, şoförler hala şehir merkezinde araçlarını yıkayarak kötü görüntüler oluşturuyor.

Bodrum yerel basınında her yıl bir çok kez haber konusu olan şehirler arası otobüslerin park sorunu, bu sezon başı itibariyle Yalı Mahallesi girişinde bulunan Bodrum Belediyesi Deve Güreşi Arenası yanındaki alanda açılan otobüs park sahası ile son bulurken, otobüs şoförleri şehir içindeki belli yerlerde park etmeye devam ediyor. Özellikle tarihi Myndos Kapısı civarı, Antik Tiyatro önünde, Gümbet Dolgu Alanında ve Yokuşbaşı Mahallesinde şehir içine park eden otobüs şoförleri, otobüslerini buralarda yıkayıp temizleyerek kötü görüntüler oluşturuyor.

Uygunsuz şekilde otobüslerini temizleyen bazı otobüs şoförleri ve çalışanları ayrıca, otobüslerin bagaj kapılarını açarak bu bölgelerde rahat bir şekilde uyuyunca da ortaya istenmeyen görüntüler çıkıyor.

OTOBÜS PARK SAHASINDA HER ŞEY VAR…

Bodrum Belediyesi Deve Güreşi Arenası yanında ki geniş alanda kurulan otobüs park sahasında bir kafe açılırken, otobüs şoförlerinin otobüsleri temizlemesi için su ve gerekli malzemelerde bulunuyor. Seyyar tuvaletlerinde kurulduğu bölgede otobüs şoförleri ve çalışanları, ağaçların altına kurulan hamaklarda da dinlenerek sefer saatlerini bekleyebiliyor.

Bir çok imkanın sağlandığı otobüs park sahasına gitmek yerine şehir merkezinde ihtiyaçlarını gidermeye çalışan otobüs çalışanları kötü görüntüler oluşturmaya devam ederken, turizm sezonunun hızlanması nedeniyle de zabıta ekipleri bu otobüs çalışanlarını uyarmakta güçlük çekiyor.

HABERİMİZ YOK …

Myndos Kapısı yanında otobüsünü temizleyen bir otobüs şoförü ise, açılan otobüs park sahasından haberi olmadığını, öyle bir yerin olduğunu bilse kendisinin de daha rahat edeceğini söyledi. Şoför ayrıca, otogara gelen her otobüse bu bilginin verilmesi halinde böyle bir sıkıntının da yaşanmayacağını sözlerine ekledi.

 

Muhabir: Mehmet Can MERAL

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu