ÇevreGündemKültür SanatManşet

CENNET KOYUDA SANAT…

Doğa Sanatları Projesi” Avrupa’dan Bodrum’a gelen 30 gönüllü genç, Cennet Koyu’nda doğal malzemelerden 12 sanat eseri yaptı. Eserler, koyda sergileniyor.

Bodrum Dans Kulübü Gençlik ve Kültür Sanat Merkezi AB ofisinin hazırladığı “Doğa Sanatları Projesi” kapsamında Yunanistan, Ermenistan, Rusya, Litvanya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, İtalya, İspanya ve Portekiz’den 30 genç Bodrum’a geldi.

Geri dönüşüm, yemek atıklarının azaltılması ve plastik kullanımını azaltmak için çalışmalar yürütmek üzere ilçeye gelen gönüllü gençler, 17 gün boyunca eğitim aldılar. Eğitimleri ardından Cennet Koyu’nda doğa sanatı eserleri yapmaya başladılar.

Cennet Koyu’nda doğadan buldukları taş, dal, yaprak, kozalak gibi doğal malzemelerle sanat eserleri yapan gençlerin ürettikleri eserler, bugün düzenlenen etkinlikle konuya ilgi duyup bölgeye giden Bodrumlu vatandaşlar tarafından incelendi. Avrupalı gençler, yaptıkları eserleri ve vurgulamak istedikleri fikirleri çevirmen eşliğinde katılımcılarla paylaştı.

Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci, şu bilgileri aktardı:

“Bodrum Dans Kulübü’nün 20’nci yılına özel bir Avrupa Birliği projesi bu. Land Art, yani doğa sanatı. Doğada bulunan objelerle yapılan sanat eserleri. Bodrum Dans Kulübü’nde dansın dışında bu tarz sosyal sorumluluk projeleri de yapıyoruz. Burada da halkın dikkatini kıyıların, çevrenin kirliliğine ve doğanın korunmasına çekmek istedik. Bu sebeple 1 Mart tarihinde 10 Avrupa ülkesinden 30 genç geldi. 3 hafta boyunca çeşitli eğitimler aldılar. Bu eğitimler sonunda da bu doğa sanatı eserlerini oluşturup bu eserleri sergiliyorlar. Bugün bu eserlerin sergilenme günü. Bir hafta sonra da Bodrum’da ayrılacaklar. Gelenlerin başında eğitmenler de vardı, Dünyanın farklı ülkelerinden gelen sanatçılar da vardı. Bu eserleri nasıl oluşturacaklarının eğitimlerini gelen sanatçılardan da aldılar. 6 günden beri de Cennet Koyu’ndalar. 6 günün sonunda bu eserleri hazırladılar.”

Doğal malzemelerden yapılan eserler, beğeni kazandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu