GündemKültür SanatManşetTurizm

AK PARTİDEN KÜLTÜR DEĞERLER ÇALIŞMASI

AK Parti Bodrum ilçe Başkanı Çiğdem DemiralpGeçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığına bir ziyaret gerçekleştiren AK Parti Bodrum ilçe Başkanı Çiğdem Demiralp yapılan görüşmeler hakkında bir basın açıklamasında bulundu.

AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp Ankara’ya yaptığı ziyarette Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile turizmin genel sorunlarını görüştü. Demiralp yapılan görüşmelerde, Bodrum Sanayi sitesinin altında bulunan Hipodromun gün yüzüne çıkarılması, Mouseleum, Bodrum Aya Nikola Kilisesinin restorasyonu ve Gümüşlük Myndos antik kenti kazı çalışmalarının tekrar başlatılması hususunda Yayman’ın oluru alınarak çalışma başlatıldığını ifade etti.

AK Parti İlçe binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Demiralp sözlerine şöyle başladı:

Bodrum, Marmaris, Fethiye Turizm konseyleri, Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile bir araya gelerek turizmin genel sorunları ile ilgili görüştük. Yapılan görüşmede Bodrum, Fethiye ve Marmaris’ te bulunan antik kazılara ait destek sözü alındı. Bodrum’da sanayi sitesinin altında bulunan Hipodrum’un gün yüzüne çıkarılması, Mouseleum, Bodrum Aya Nikola Kilisesinin restorasyonu ve Gümüşlük Myndos kenti kazıları çalışmalarının tekrar başlatılması hususunda da Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ın oluru ile  Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül tarafından çalışma başlatıldı” dedi.

Demiralp, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile yapılan görüşme sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal ile bir araya geldiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Botav’ın yürütmüş olduğu yaklaşık 700 yabancı gazeteci, yazar ve tur operatörlerinin Bodrum’da ağırlanması çalışmasında bir önceki görüşmemizde olurunu aldığımız uçak biletlerinin karşılaması,Bodrum tanıtım çalışmalarının Bakanlığın tüm dünyaya yönelik yapmış olduğu yayınların içinde yer almasına, Hazırlanacak olan ‘Bodrum Mavi Yolculuk’ tanıtım filminin Bakanlık tarafından tüm dünyaya yayınlanmasının sağlanacağı, Mayıs ayında Turizm Tanıtma Genel Müdürlüğü yetkilileri ve Bodrum turizmcilerinin katılacağı ‘work shop’ yapılmasına karar verildi” ifadelerini kullandı.

Başkan Demiralp yapılan görüşmelerin oldukça olumlu geçtiğini ve Bodrum turizmine rahat bir nefes aldıracağını ifade ederek şu sözlere yer verdi “Bu çalışmaların Bodrum turizmine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca, sayın Başbakanımız tarafından açıklanan 9 maddelik turizm eylem planında ki Nisan ve Mayıs aylarında tarifeli uçaklara yapılacak olan mazot desteği Eylül ayına kadar uzatılmıştır. Bu gelişme turizmciler için oldukça önemli bir destektir” dedi.

Muğla turizm sektörü adına Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yetkililerine ve Milletvekili Nihat Öztürk’e desteklerinden dolayı teşekkür eden Çiğdem Demiralp basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Daha öncede birçok defa gündeme getirilen tarihi Hipodromun gün yüzüne çıkarılması için ne şekilde yürütüleceği üzerine sorulan bir soru üzerine AK Parti İlçe Başkanı Demiralp şunları söyledi:

“Sanayi sitesinin kaldırılması için bölge esnafıyla görüşmeler yapılacak. Sanayi sitesinin kaldırılması ve başka bir yerde kurulması için bir çalışma yapılacak. Mülk sahipleri ve kiracılarla ön görüşme yapılarak onların talepleri de alınacak. Bölgede turizm için bir hazine yatıyor. Bu, çok uzun süredir konuşulan bir konu. Biz artık bunu gündemden bir iki adım daha ileriye götürerek işin sonuçlanması için çalışma başlattık.” dedi.

Demiralp, Aya Nikola Kilisesinin restorasyon çalışmaları ile ilgili olarak ilk önce Bodrum Belediyesi ile görüşeceklerini, hali hazırda bir proje varsa o proje üzerinden çalışmaların yürütüleceğini söyledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu