GündemManşetSiyaset

Ayaydın ve Tosun’dan Bodrum’a Çifte Müjde Geldi

Mehmet Tosun, Daha Seçilmeden Hizmete Başladı

 

Cumhur İttifakı’nın Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun’un Bodrum’daki Seçim Koordinasyon Merkezi, coşkulu bir törenle açıldı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın ile AK Parti, MHP ve BBP’nin il ve ilçe başkanları ile kurmaylarının da katıldığı açılış töreni yoğun katılım nedeniyle adeta bir gövde gösterisine dönüştü. Açılış törenine, Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun’un Bodrum’a verdiği iki müjdeli haber damgasını vurdu. Tosun, Karayolları’ndan Yalıkavak yolunun yapımı için söz aldığını ve çalışmanın 10 gün içinde başlayacağını söyledi. Bir diğer müjde ise Bodrum’un yeni Şehir Stadı ile ilgiliydi…

Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun’un 31 Mart mahalli idareler seçim çalışmalarının koordine edileceği Konacık’taki Seçim Koordinasyon Merkezi, yoğun bir ilgi ve coşkulu bir katılımla hizmete açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın ve Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun’un yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Av. Gültekin Akça, MHP İl Başkanı Oğuz Akarfırat, AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Hacı Dalda, MHP Bodrum İlçe Başkanı Tayyar Şafak ve BBP İlçe Başkanı Mustafa Kıroğlu, geçmiş dönem milletvekilleri, partilerin kadın ve gençlik kolları başkan ve üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Meclis Üyesi adayları ile vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Hacı Dalda, “Biz Bodrum İttifakı olarak kesinlikle bu seçimleri kazanacağız. İnsanlarımıza bir bir ulaşacağızBaşkan adaylarımız, çok değerli ve proje insanları. Muğla’nın ve Bodrum’un sorunlarını çözecek başkanlar, iddia ediyorum ki Cumhur İttifakında yani bizdedir.” diye konuştu.

MHP İlçe Başkanı Tayyar Şafak da “Cumhurbaşkanımızın Bodrum ve Muğla Belediye Başkan adaylarımızı açıkladığı ilk günden itibaren sahadayız. Biz adaylarımızı tanıtmıyoruz, yapacakları faaliyetleri, icraatları anlatıyoruz. İnşallah 1 Nisan gününden itibaren Muğla ve Bodrum hak ettiği hizmeti başlayacak. İnşallah başaracağız.” ifadelerini kullandı.

“BİZİM BİR BELEDİYECİLİK HİKAYEMİZ VAR”

Ak Parti MHP ve AK Parti İl Başkanlarının vatandaşları selamlamasının ardından kürsüye Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun çıktı. 20 yıldan bu yana siyasetin içinde olduğunu ve 10 yıl boyunca da Bodrum’un Konacık beldesinde belediyecilik yaptığını hatırlatarak konuşmasına başlayan Mehmet Tosun, 2014’te Muğla’nın Büyükşehir Belediyesine dönüşmesiyle birlikte tek belediye yönetimi ile karşı karşıya kalan Bodrum’un, 10 yılda daha da geriye gittiğini, yapılan hizmetlerin eskidiğini, yerine ise yenilerinin konulamadığını söyledi. Birçok kronik sorunla karşı karşıya kalan Bodrum’da “değişim” zamanının geldiğine işaret eden Tosun, “Şimdi elimiz daha güçlü. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Aydın Ayaydın ile bizi makamına davet edip görev vermesiyle Cumhur İttifakının Ak Parti’den Bodrum Belediye Başkan Adayı olarak karşınızdayım. Biz hazırız. Bizim geride bir belediyecilik hikayemiz var. 31 Mart’tan sonra hem Muğla’yı hem Bodrum’u gerçek belediyecilikle buluşturacağız.” diye konuştu.

“İŞE BELEDİYEDEN BAŞLAYACAĞIZ”

Mehmet Tosun, Bodrum’da 31 Mart’tan sonra nasıl bir değişim yaşanacağını şu sözlerle anlattı:

“Bizde kavga, gürültü, anlaşmazlık yok. Biz Bodrum’u yönetmeye hazırız. Yaz aylarında musluklarından su akmayan, ulaşım ve trafik sorunun had safhada yaşandığı, derelerinden kanalizasyonların aktığı, bozuk yolların kader haline geldiği, Bodrumspor’umuzun 1. Lige çıkmasına rağmen hala şehir stadının olmadığı, kapalı spor salonlarının olmadığı, su sporlarının sağlıklı bir şekilde yapılamadığı, Bodrumluların denize bile giremediği bir Bodrum ile karşı karşıyayız.

31 Mart’tan sonra işe önce Belediyeden başlayacağız. Bugün Belediyeye güven yüzde 15’e düşmüş durumda. 31 Mart’tan itibaren çalışan, üreten, başkanıyla, meclis üyeleriyle, personeli ve yönetim kadrolarıyla, kendi içinde barışık, halkla iç içe bir belediyeyi hep birlikte oluşturacağız. Sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Aydın Ayaydın hocam ile birlikte hemen çalışmaya başlayacağız. Hayırlı olsun ziyaretlerini bile kabul etmeyeceğiz. Çünkü kaybedecek zamanımız yok. 1 Nisan’da turizm sezonumuz başlayacak. Biz Bodrum’da misafir ağırlamaya başlayacağız. Onun için önce bozuk yollarımızı tamir edeceğiz. Şehri sezona hazırlayacağız. Peyzaj, çevre düzenlemeleri, yol bakımlarını acilen bitireceğiz ve Bodrum’umuzu turizmcilerimize teslim etmeye çalışacağız. Bunun için durmadan dinlenmeden çalışacağız. Sezon biter bitmez, önümüzdeki kış aylarının planlamasını yapacağız. Altyapımızı, üst yapımızı güçlendireceğiz. Biz Cumhur İttifakının belediye başkan adayları olarak diyoruz ki musluklardan su akacak, kanalizasyonlar da derelere akmayacak. Merkezi hükümetin de desteğiyle Bodrum’un birikmiş sorunlarını çözeceğiz arkadaşlar.”

TOSUN’DAN BODRUM’A İLK MÜJDE GELDİ

Cumhur İttifakı Ak Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, SKM açılışında Bodrum’a iki müjde verdi. Karayolları Bölge Müdürü ile görüştüğünü ve uzun zamandır tamamlanamayan Yalıkavak yolunun bölünmüş yol olarak yapımına on içinde başlanacağını söyleyen Tosun, “Buradan söz veriyoruz. 31 Mart’tan itibaren binalarımız, tesislerimiz, yollarımız, sokaklarımız hepsi beş yıldızlı olacak.” dedi.

Barış ve demokrasi kenti Bodrum’da, kimseyi ötekileştirmeden, etnik din, dil ayrımı yapmadan çalışacaklarını söyleyen Tosun, “Doğudan batıdan kuzeyden güneyden buraya yerleşen vatandaşlarımız, Bodrum’da doğup büyüyenlerle birlikte, hep birlikte Bodrumumuzu ayağa kaldıracağız, birlikte yöneteceğiz, ortak akılla, katılımcı bir anlayışla Bodrum’a hizmet edeceğiz. Bizim derdimiz de davamız da sevdamız da bu güzel bayrağımız ve bu güzel Bodrumumuz.”diye konuştu.

BODRUMSPOR’UMUZA YENİ ŞEHİR STADI

Mehmet Tosun, önümüzdeki yıldan itibaren Bodrumspor’aa yeni bir şehir stadını kazandıracaklarını da söyledi. Büyükşehir Adayı Aydın Ayaydın’ın, Bakandan ve Cumhurbaşkanından söz aldığını belirten Tosun, ardından urgutreis, Yalıkavak ve Karaova bölgesinde üç adet kapalı spor salonu ve gençlik merkezi planlayıp hizmete sunacaklarını anlattı.

Bodrum ekonomisini denizciler ve turizmcilerle birlikte ayağa kaldıracaklarını anlatan Mehmet Tosun, DTO Bodrum Şubesi’nin İçmeler’de planladığı yeni liman projesini de Bodrumlu denizcilerle birlikte hayata geçireceklerini ifade etti.

“BODRUM’U GERÇEK BELEDİYECİLİKLE BULUŞTURACAĞIZ”

“BEN YAPTIM OLDU BELEDİYECİLİĞİNİ BİTİRECEĞİZ”

Mehmet Tosun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bütün projelerimizin merkezine insanımızı, Bodrumlu hemşehrilerimizi koyacağız. Sizin hayatınıza dokunmayan, görüşünüzün alınmadığı hiçbir proje hayata geçmeyecek. 21. yüzyılın Türkiye’sinde ben yaptım oldu belediyeciliğini bitireceğiz. Bu olmaz. Önemli projelerin tamamında sizin görüşünüzü, sizin katılımınızı sağlayacağız ve kronikleşmiş bu sorunlarınızı teker teker çözeceğiz. 10 yıldan bu yana size dayatılan, başarısızlık üzerine kurgulanmış bu hizmet anlayışını 31 Mart’ta sandıkta elimizin tersiyle iteceğiz, bizlerle birlikte yeni bir dönem başlayacak. Sizlere güçlü bir seçenek sunuyoruz. Bodrum’da inşallah bir şey değişecek, bizimle birlikte her şey değişecek ve gerçek belediyecilik dönemi başlayacak. Biz buna inandık. İnananlar asla kaybetmez diyoruz. Sizlerden aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz. Başaracağız, kazanacağız.”

AYAYDIN’DAN BODRUM’UN SU SORUNUNA ÜÇ AŞAMALI PROJE

SKM açılış töreninde daha sonra kürsüye Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın çıktı. Sözlerine “Bodrum İttifakı’nın Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun’u selamlayarak” başlayan Ayaydın’ın öncelikli gündeminde Bodrum’un su sorunu vardı.

25 yıldır Bodrum’da yaşadığını ve su sorununu tüm Bodrumlularla birlikte tecrübe ettiğini söyleyen Ayaydın, su sorununun üç aşamalı bir çalışma ile kökten çözeceklerini söyledi.  Ayaydın şöyle devam etti:

“Bodrum’un su sorununu yüzeysel tedbirlerle çözemeyiz. Üç aşamalı projelerimiz hazır. DSİ ile çalışma yaptık, Bodrum halkının su sorununu çözeceğiz. Önce denizden arıtma yoluyla yapacağız, fakat bunu tek bir noktada değil. Bodrum Merkez, Turgutreis ve Göltürkbükü’nde üç ayrı merkezden suyu arıtarak geçici de olsa Bodrumluları susuz bırakmayacağız. DSİ ve Büyükşehir Belediyesi olarak el ele vereceğiz, DSİ’nin işlettiği göletlerden Bodrum isale hattına suyu takviye edeceğiz. Bodrum’un yılda 33 milyon metreküp suya ihtiyacı var. Geçen yıl sadece 19.5 milyon metreküp su verildi. Bodrum Barajı kesin çözümdür. Yapılıp bitirildiğinde buradan yılda 65 milyon metreküp su verilecektir. 35 milyon metreküpünü Bodrum’a, geri kalanı da çevre ilçe ve köylere vereceğiz. 2075 yılına kadar Bodrum Barajının suyu yetecek miktardadır. DSİ bunu devreye alabilmemiz için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da ben gece gündüz çalışarak, Bodrumluların su sorununu çözeceğim.”

Muğla ve Bodrum’un belediye yönetimlerini de eleştiren Ayaydın, “10 yıldır Büyükşehir Belediyesini elinde tutanlar. Siz oraya koltukta oturmaya mı geldiniz, yoksa Bodrumlulara Muğlalılara hizmet yapmaya mı geldiniz? 10 yılda yaptıkları, Turgutreis’ten Gümüşlük’e kadar olan bölüm! Orada da üç dört yıldır bölgede oturan insanlara eziyet çektiriyorlar. O yolun halini görün! Oradan insanlar geçiyor, turistler geçiyor. Bodrum’da böyle bir manzara görülmemeli. Bir bunların yaptıklarına bakıyorum bir de Mehmet Tosun’un Konacık’ta yaptıklarına bakıyorum. Bundan 15 yıl önce Mehmet Tosun kardeşim, burayı adeta cennet köşesi yapmıştı.” ifadelerini kullandı.

“Bodrumlu hemşehrilerime en yüksek yaşam kalitesini vaat ediyorum.” diyen Aydın Ayaydın, kaçak yapı cenneti haline gelen Bodrum’un bütüncül imar planlamasını da göreve gelir gelmez tamamlayacaklarını söyledi. Ayaydın, Bodrumspor için hazırlanan yeni şehir stadı projesini de vatandaşlarla paylaştı. Stadyum projesini geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı’na imzalattırdıklarını müjdeleyen Ayaydın, “Mehmet Tosun kardeşimle birlikte biz laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz. Lafla dedikodu ile uğraşacak zamanımız yok. Çünkü Bodrum halkının o kadar birikmiş sorunu var ki, biz 1 Nisan’dan itibaren ceketimizi çıkarıyoruz, gömleğimizin kollarını sıvıyoruz ve çalışmaya başlıyoruz.” dedi. Aydın Ayaydın konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Önümüzdeki ayın sonunda Bodrum’a ve Muğla’ya hizmet edecek belediye başkanlarını seçeceksiniz. Emin olun ki köprüden önceki son çıkıştayız. Eğer bu çıkışı da kaçırırsanız, Bodrum elden gidecek, Muğla elden gidecek. Bizim bir beş yıl daha kaybedecek zamanı yok. Sizlerden bir ricada bulunmak istiyorum. Lütfen iyi düşünün. Ben siyaset yapmaya gelmedim. Siyaset yapmaya gelseydim, TBMM’ye gider siyaseti orada yapardım. Ben siyaset dışında, sadece sizlerin birikmiş olan sorunlarını çözmeye geldim. Mehmet Tosun kardeşimle birlikte Bodrum’un ve Muğla’nın bütün sorunlarını çözecek güçteyiz. Onların on yılda yapamadıklarını, beş yılda yapmak istiyoruz. Bir defaya mahsus olmak üzere, sizden beş yıl için ödünç oy istiyorum. Beş yıl içerisinde eğer Bodrumluların birikmiş olan problemlerini çözmezsek, 5 yıl sonra bizi gönderirsiniz.”

MECLİS ÜYESİ ADAYLARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Konuşmaların ardından, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın ve Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, el ele vatandaşları selamladılar. Daha sonra Mehmet Tosun, Cumhur İttifakı’nın Bodrum Belediye Meclis üyesi adaylarını tek tek sahneye çıkararak tanıttı. Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Meclis Üyesi adaylarının spordan turizme, turizmden ticarede, eğitimden sanata her alandan, siyasetin içinden veya dışından gençler, kadınlar ve sektöründe başarısını kanıtlamış isimlerden oluştuğunu belirten Mehmet Tosun, konuşmasını “Böyle güzel bir kadro ile göreve talibiz ve sizden yetki istiyoruz. Türkiye’nin çok farklı noktalarında doğmuş, büyümüş ve hayatını Bodrum’da idame ettiren bir kadro hareketiyiz. Atatürk’ün izinde, Cumhuriyet değerlerine bağlı, çalışarak ve üreterek Bodrum’a hizmet edeceğiz saygıdeğer hemşehrilerim. İşimiz çok, bahanemiz yok. Göreve hazırız.” diyerek noktaladı.

Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, beraberinde Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Bodrum Belediye Meclis Üyesi adayları ve partililerle birlikte SKM açılış kurdelesini keserek “Bodrum’a hayırlı uğurlu olsun” mesajı verdi.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu