GündemManşet

34 BİN İMZA TOPLANDI…

bodrum kent konseyiBodrum Kent Konseyi “Bodrumlular Bodrum’a Sahip Çıkıyor” adı altında başlatılan imza kampanyasında 19 bini elektronik ortamda, 15 bini ise ıslak imza olmak üzere, toplamda 34 bin imza toplandığı açıklandı.

“Bodrumlular Bodrum’a Sahip Çıkıyor” adı altında başlatılan imza kampanyasının sona erdiğini ve çok sayıda yurttaşın bu kampanyaya destek verdiğini ifade eden Bodrum kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu “Kent Konseyinin kentimize sahip çıkmak adına yaptığı etkinlikler devam etmektedir.” dedi.

Bodrum Kent Konseyi Yaman Olgaç tarafından okunan basın açıklamasında, 44 kurum ve 5 parti ilçe örgütü de metni imzaladığını, bir tanesi hariç mecliste yer alan tüm partilerin imzası olduğunu özellikle vurgulayan Olgaç basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Bildiğiniz gibi Mart ayında, Ortakent Yahşi Yalısında Dini Tesis ve Kültür Merkezi yapılması projesi ortaya çıkmıştı. Kent Konseyi olarak TOKİ projeleri ile birlikte Bodrum Kimliğini çok değiştireceğini düşünerek, bu değişikliğin tartışılması için tüm paydaşlarımıza ve Bodrum halkının katılımına açık olağanüstü genel kurul düzenlendik. 12 Nisan 2016’daki Genel Kurul’da bu iki projeye de karşı çıkılmasına ve bu amaçla yapılacak çalışmaların planlanması için bir çalışma grubu kurulmasına karar alındı. Kurulan çalışma grubu Bodrum’un belki de tüm Kent Konseylerinin tarihindeki en geniş katılımlı çalışma grubu oldu.”

“Bodrumlular Bodrum’a Sahip Çıkıyor” adı altında başlatılan imza kampanyası, 15 Mayıs’ta son bulduğunun bilgisini veren Olgaç açıklamalarına şöyle devam etti; “Bu masalarda ve dolaşarak elden ele toplanan ıslak imzalarımızın sayısı 19.016
Ayrıca elektronik ortamda toplanan imzalarımız da 14.941 adet. Yanı sıra, aşağıda ismini gördüğünüz 44 kurum ve 5 parti ilçe örgütü de metnimizi imzalamıştır. Bir tanesi hariç mecliste yer alan tüm partilerin imzası vardır. Şimdi 33.957 kişinin ve bütün bu kurum ve kuruluşların görüşleri önemsenmeyecek bir konu mudur, buna Ortakent’te Külliye, Mumcular’da TOKİ yapmak isteyen, izin verenler düşünecek ve karar verecektir.”

İmza kampanyasında aktif görev alan yurttaşlardan Demet Köklükaya sözü alarak basın açıklamasına “Bizler imza metnimizle: “Bodrum, dünyanın ortak kültürel, tarihi ve doğal değeridir ve öyle kalmalıdır.” dedi.  Demet Köklükaya konuşmasında şu görüşlere yer verdi;
“Bodrumlular Bodrum’a sahip çıkıyor” Bodrum kimsenin tapulu malı değildir, bu topraklarda yaşayan herkesin söz hakkı vardır.“Mera alanlarına ve verimli tarım topraklarına toplu konut inşaatları istemiyoruz! Orman alanlarına yeni turizm tahsis alanları istemiyoruz! Denizin kıyı kenar çizgisini değiştirecek yatırımlar istemiyoruz! Hazine arazilerine külliye istemiyoruz !” dedik. Bu yerler; havamız,suyumuz, gıdamızdır. Bu yerler; bizlerin tüm canlılar ile birlikte yaşam alanlarımızdır. Doğayı ve doğal varlıklarımızı rahat bırakalım, Merkezi yönetimden doğru yerler ve doğru ölçekler saptanana kadar bu projelerden vazgeçilmesini talep ediyoruz.”

Daha sonra basın açıklamasının okunmasına Yaman Olgaç tarafından devam edildi. Olgaç açıklamalarına şöyle devam etti; “Daha fazla geç kalmadan, geri dönülmez kalıcı tahribatları büyütmeden, “Bodrum ‘u devam ettirecek nitelikleri tehlikeye atmadan mutlak önlemler alınmalıdır. Kanun koyucu örnek davranış göstererek bu yönde çaba göstermeli, yasaları gözden geçirmeli, koruyucu olmalıdır.”

Ortakent’te inşaat çalışmaları hala sürdürülmekte olduğunun ve Ortakent-Yahşi’de Dini Tesis alanında yapılan hafriyat çalışmalarının, daha fazla ağır ve kalıcı tahribata yol açmaması için, Şehir Planlamacıları Odası’nın açtığı davaya, imzalar ile birlikte dahil olarak, acilen “Yürütmenin durdurulması” kararını talep ettiklerini kaydeden Olgaç açıklamasını şöyle tamamladı; “Bodrum’da aslında Mayıs başında başlaması gereken inşaat yasağı her zamanki gibi bürokratik süreçlerin tamamlanmaması, belki de özellikle geciktirilmesi nedeni ile hala başlamamıştır. Bu boşluktan yararlanarak sürdürülen çalışmalara projeden vazgeçilene – inşaat yasağı çıkana veya mahkeme kararı verilene kadar özellikle mülki amirin ve yerel yöneticilerin engel olması gerekmektedir. Bodrum Müftülüğü ile görüşerek, dialog yollarını aradık. Şimdi de, Muğla Valiliği ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü ile görüşeceğiz. Olmadı, Ankara’ya Bakanlığa kadar gideceğiz. Bodrum Kent Konseyi olarak, Bodrum’a sahip çıkmaya devam edeceğiz. Etkinliklerimiz de bitmedi, devam ediyor, edecek.”

Bodrum Kent Konseyi olarak, 28 Mayıs’ta Bodrumlu Sanatçılar Belediye Meydanında “Bodrumlular Bodrum’a sahip çıkıyor” konseptli yelken ve tuvalleri ile bir performans sergileyeceklerinin de duyurusu yapıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu