AsayişGündemHayatManşet

105 KİŞİ UMUT YOLUNDA HAYATINI KAYBETTİ

Bodrum-göçmen kaçakçılığı2015 yılında Bodrum’da yaşanan ve Aylan bebek olayı ile dünya gündemine oturan göçmen kaçakçılığı olayları ile ilgili bilanço ortaya çıktı.

Bodrum’dan yasadışı yollarla Yunanistan’ın Kos Adası’na, lastik botlarla kapasitesinin üzerinde ulaşmaya çalışan göçmenlerden aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 105 sığınmacı hayatını kaybetti. Binlerceside boğulmak üzereyken Sahil Güvenlik ve Bodrum Deniz Kurtarma Derneği ekiplerince kurtarıldı.

Arttırılan güvenlik önlemleri sayesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri,  sahil kenarları, otel, pansiyon ve yol denetimlerinde yaklaşık 16 bin kişiyi denize ulaşamadan yakalanarak kamplara gönderdi. Yaşanan olaylarla ilgili olarak da, aralarında yabancı uyruklu zanlılarında bulunduğu 150 kişi göçmen kaçakçılığı yapmak suçundan tutuklandı.

Karada ve denizde alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle, son günlerde yasadışı geçişlerde gözle görülür bir düşüş yaşanıyor. Sığınmacı transferi yapan ticari araçlara uygulanan ağır cezaların göçmen kaçakçılığı olaylarındaki düşülerde etkili olduğu bildirildi.

İlçe girişinde ve kritik geçiş noktalarında alınan tedbirler aralıksız devam ediyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu