EkonomiManşet

Engin Kaplan BODTO İçin Kolları Sıvadı

Bodrum İş Dünyası, BODTO Seçimleri İçin Start Veriyor

 

Bodrum iş dünyasına yön veren farklı sektörlerden iş insanları, Bodrum Ticaret Odası’nı yeni dönemde daha güçlü ve etkin kılmak amacıyla bir araya geldi. BODTO seçim sürecine çalıştay, arama konferansı ve seminerlerle girmeye hazırlanan platform, sürece liderlik edecek adayını Bodrum Azka Otel’de düzenlenen ilk çalıştayın ardından belirledi.

Bodrum ekonomisinin en büyük çatı örgütü olan Bodrum Ticaret Odası’nın (BODTO) sonbaharda yapılması planlanan 2022 yılı Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimleri için yol haritası çıkarılıyor.

Bodrum’un geleceği için fikir ve mesai üreten ve “Bodrum’dan taraf” olan iş insanları, daha güçlü ve daha etkin bir Ticaret Odası için harekete geçti. Her anlamda büyümenin baş döndürücü bir hızla yaşandığı Bodrum’da, ‘gelişime yön veren proaktif bir ticaret odası’ gerekliliğinden yola çıkan platform, ilk buluşmasını 27 Ağustos Cumartesi günü 10.00-16.00 saatleri arasında Azka Otel’de gerçekleştirdi.

İzgören Akademi uzmanlarından Umut Sav moderatörlüğündeki “Gelecek Çalıştayı”nda, Bodrum iş dünyasındaki her sektörün beklenti, görüş ve önerileri derlenerek “Nasıl bir Ticaret Odası?” sorusuna yanıt arandı. Çalıştay boyunca işaret edilen konuların; belli bilimsel yöntemlerle oluşturulan çıktılarla bir yol haritası, ilkeler ve kırmızı çizgiler bütünü oluşturacak şekilde raporlanması kararlaştırıldı.  BODTO seçim metodolojisinin de masaya yatırıldığı çalıştayın sonunda ise sürece liderlik etmek üzere bir aday belirlenmesi kısmına geçildi. Dijital yöntemlerle yapılan kapalı oylama, herkesin önerdiği ismi işaretlemesi şeklinde gerçekleşti. Oylama sonucunda iş adamı Engin Kaplan’ın sürece liderlik etmesi yönünde karara varıldı.

Katılımcıların irade ve oylarıyla seçilmekten büyük onur ve memnuniyet duyduğunu belirten Engin Kaplan, teşekkür konuşmasında Bodrum Ticaret Odası seçim sürecine nasıl baktığını anlattı. İstişare ve ortak akıl kültürüne sık sık vurgu yapan Kaplan, “Hiçbir beklentisi ve mecburiyeti olmadan süreci buraya kadar getiren ve bu kararı veren sizlerin ortaya koyduğu bu iradeye layık olmak, işin en zor tarafı olacak. Bundan sonraki sürecin koordinasyonu ve liderliği konusunda bana gösterilen bu teveccühe çok teşekkür ediyorum” dedi.

Engin Kaplan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bodrum’da aynı fikirde olan insanları bir araya getiren doğal bir süreç yaşandı. Amaç, iş dünyasının nasıl bir ticaret odası istediğini, kırmızı çizgilerini ve odamızın ne yapıp, ne yapmaması gerektiğini ortaya koymaktı. Bunu, daha büyük kalabalıkları dahil ederek istişare edelim dedik ve bugünkü noktaya geldik. Bugünkü çalıştay için İzgören Akademi’ye teşekkür ediyorum. Önümüzde Ticaret Odası seçimlerine kadar bir ya da iki ay gibi bir süre var. Bu iki ayı verim odaklı ve rasyonel bir çalışma dönemi olarak geçireceğiz. BODTO’nun nasıl bir kurumsal anlayışla yönetilmesi gerektiğini, eksilerini ve artılarını belirleyerek, buna uygun potansiyeli ve motivasyonu yüksek bir kadroyu hep birlikte oluşturacağız.”

Bodrum’u debisi yüksek bir nehre benzeten Engin Kaplan, “Esnaf ve iş insanları bu nehirde balık tutmaya çalışıyor. Bunu yaparken, bir takım kurumları bizim yanımızda görmek, varlıklarını ve yarattıkları sonuçları hissetmek istiyoruz. Bunun için Bodrum’a değer katan, bazen kendi çıkarları ile çatıştığı halde doğru ve faydalı olana destek verecek bir kadroyla güzel bir sürecin tohumlarını bugün ektik. Çok dikkatli olmamız gereken bir yola çıkıyoruz. Bizler esnafız. Kimseyi kırıp dökmeden, geçmişe değil geleceğe kafa yorarak çalışacağız. Saygı, nezaket ve dostluk çerçevesinde bildiklerimizi ve doğrularımızı ifade edeceğiz.” diye konuştu.

Platformun, seçim sonrasında Bodrum Ticaret Odası’nın misyon ve ilkelerine de yansıyacak olan ‘kırmızı çizgileri’ne dikkat çeken Engin Kaplan, önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri bir basın toplantısı ile bu ilkeleri ve hareketin manifestosunu kamuoyu ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu