AsayişGündemManşet

BODRUM’DA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Bodrum'da güvenlik önlemleriYaşanan terör saldırıları ve yaklaşan Nevruz Bayramı nedeniyle Bodrum’da güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

Yarımada genelinde görev yapan güvenlik güçleri ana güzergahlarda, AVM’lerde ve kritik noktalarda kontrol ve devriye uygulamaları başlatttı.

Bodrum şehirler arası otobüs terminali, belediye meydanı, kale caddesi gibi yerlerde şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde kontroller yapan Polis ekipleri ilçede büyük alışveriş merkezlerinde de görev yapıyor. Ayrıca alışveriş merkezlerinde görevli özel güvenlik görevlileri ise kapalı otoparklara girş yapmak isteyen araçlarda arama yapıyor.

Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ekpleri ise Turgutreis ve Gündoğan girişinde trafik kontrolü uygulamalarını sürdürüyor. Jandarma ekipleri sorumluluk sahası içindeki Turgutreis, Göltürkbükü, Gündoğan Mahallelerinde devriye faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

Nevruz kutlamalarının yasaklandığı bölgede güvenlik tedbirlernin bir süre daha süreceği öğrenildi.

ASILSIZ İHBARLAR VE DEDİKODULAR BIKTIRDI

Son olarak İstanbul Beyoğlu Caddesi Balo Sokak’ta yapılan canlı bomba saldırısın ardından Bodrum’da asılsız ihbar ve dedikoduların önü alınamıyor.

Haber merkezine ulaşan birçok ihbarda, pazaryerlerinde canlı bomba yakalandığı, alışveriş merkezlerinin boşaltıldığı ve hatta eskeri araçlara silahla ateş açıldığı gibi konular iletiliyor. Vatandaşlar tarafından yapılan ihbarlar gerek haber ekiplerimiz tarafından bahse konu yerlere gidilerek gerekse resmi makamlara ulaşılarak doğruluğu aratırılıyor. Ancak panik havasına kapılan bazı vatandaşların normal asayiş görevi yapan güvenlik güçlerini gördüğü yerde sanki terör operasyonu yapıyormuş gibi algılanması panik havasını dahada büyütüyor.

Konu ile ilgili son olarak Muğla Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaparak asılsız haberlere itibar edilmemesini istendi. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizin bazı illerinde meydana gelen müessif terör olayları akabinde birtakım sosyal medya hesaplarından “ İlimiz merkez ve ilçelerinde terör olayları gerçekleşeceği, ilimizde canlı bombalar ve araçlar bulunduğu ve benzeri”
haberler yapıldığını tespit etmiş bulunuyorum.

Bu haberlerin hiçbirisinin gerçekle ilgisi bulunmamakta ve dedikodu mahiyetindedir. Ülkemizin maruz kalmış olduğu terör olayları karşısında ilimiz merkez ve ilçelerinde tüm güvenlik tedbirleri en üst seviyede alınmaktadır.

Halkımızın korku ve panik içerisinde bulunmasını gerektirecek hiçbir somut emare yoktur. Bu konuda Şahsım ve Valiliğimizce yapılacak açıklamaların dışındaki haber ve söylentilere itibar edilmemesini tüm halkımızdan önemle rica ederim.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu