ÇevreGündemManşet

ESRARENGİZ KUĞU ARANMAYA DEVAM EDİLİYOR

Türkiye’de bulunmayan ve nesli tükenmekte olan siyah kuğu’nun sırrı çözüldü. Kuğunun Bodrum’da bulunan özel bir koleje ait olduğu iddia edildi. Siyah kuğu için Bodrum Akut ekibi arama kurtarma çalışmalarına denizden ve karadan devam etti.

Dün akşam saatlerinde Bitez sahilinde oturan vatandaşlar tarafından görülen siyah renkli kuğu yetkilileri heyecanlandırdı.  Dün gece saatlerinden beri aranan kuğu halen bulunamadı. Akut ekipleri bugün öğlenden sonra tekrar Bitez sahiline gelerek arama çalışması yaptı. Hem karadan hem de denizden aranan kuğunun izine rastlanamadı. 7 kişilik ekibi ile Sahili didik didik aramaya devan eden Akut ekibi denizde teknelerin, iskelelerin etrafını ararken karada ise tüm park ve bahçelerde arama yaptı. Ekipler drone da kullanarak tüm sahili şeridini havadan taradı.

Kuğunun bitkin halde olduğunu söyleyen vatandaşlar fotoğrafını çekip Yaban Hayatı koruma kuruluna göndermişti. Görüntüleri inceleyen Yaban Hayatı Koruma Kurulu yetkilileri kuğunun nesli tükenmekte olan bir cins olduğunu ve acil olarak yakalanması gerektiğini AKUT ekiplerine bildirmiş gece boyunca karanlık denizde siyah kuğu aranmıştı. Tatlı suda ve göletlerde yaşayan kuğunun Yeni Zelanda bölgesinde neslinin tükendiği Avustralya’nın Güney bölgesinde az sayıda bulunduğu öğrenildi.

Türkiye’de bulunmayan bir cins olan Siyah kuğu Bodrum’daki tüm sahil şeritlerinde aranıyor. Birçok vatandaş ise Kuğuyu Kumbahçe ve Yalıçiflik bölgesinde gördüklerini AKUT ekibini arayarak ihbar etti.

Kuğuyu izlemekten çekim yapamadım

  Kuğuyu gören bir vatandaş ilk kez siyah bir kuğu gördüğünü belirterek “Arkadaşlarımız geldi denize bir siyah kuş indi dediler. Koştura koştura geldik. Birileri ellerinde fotoğraf makineleri ile kuğuyu çekiyor. Ben bir anda şaşırdım. Dediler ki bu kuğu ben inanamadım. Çok belgesel izleyen bir vatandaş olarak hiç siyah kuğu görmemiştim. Böyle güzel bir şey olamaz. Ekmek attık, peşinden yürümeye çalıştık ama Akşamüzeri olduğu için bir anda hava kararınca gözlerden kayboldu. Kuşu izlemekten video çekmek bile aklıma gelmedi” şeklinde konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu