ÇevreGündemManşet

MARUZ KALDIĞI CANİLİĞE RAĞMEN MİNİK REMZİ HAYATA TUTUNMAYI BAŞARDI…

Bodrum’da kimyasal madde ile yanmış bir halde veterinere getirilen 3 aylık yavru kedi Remzi hayata tutunmayı başarırken kardeşi öldü.

Yaklaşık bir ay önce kimyasal (tuz ruhu, asit gibi) madde ile sağ arka bölgeleri yanmış halde bulunan yavru kediler özel veteriner hekimler tarafından tedavi altına alındı. Yavrulardan biri ölürken “Remzi” adı verilen minik kedi hayata tutunmayı başardı.

Günlerdir Marsel Veteriner Kliniğindeki yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulan yavru kedinin önce yanan bölgeleri temizlendi. Yaşamasına mucize gözü ile bakılan küçük Remzi veteriner hekimlerin büyük ilgi ve çabası ile tedavi sürecini atlatmak üzere.

Günlük ilaç tedavisi devam eden ve yaklaşık 15 gün sonra taburcu edilmesi beklenen yavru kedi enfeksiyon kapsa riskine karşı yoğun bakım ünitesinde tutulmaya devam ediliyor.

Yavru kedinin tedavisini üstlenen ve süreci yakında takip eden Cerrahi Veteriner Hekim Cahit Gürsel Bellek yaşananları şöyle anlattı:

“15 Eylül tarihinde burada başka bir klinikteki arkadaşımıza bırakılan iki kardeşten bir tanesi bu yavrucak. Bodrum Hayvan Hakları Derneği aracılığıyla bize ulaştırıldı. Ayak tamamen yanmış vaziyette olup bütün sağ yanı yanık içerisindeydi, kömürleşmiş vaziyetteydi. İlk gördüğümüz andan itibaren bir kimyasal yanık olayından şüphelendik ve gerçekten içler acısı bir halde geldi. Sonra, sabırla sevgiyle tedaviye başladık. İlk günlerdeki umutsuzluğumuz ardından kendini tamamen umuda bıraktı ve şuan bu hale getirebildik. Tedavi süresince ilk günden itibaren o kömürleşen kısmı yavaş yavaş vücuttan uzaklaştırabilmek adına her gün sabır ve sevgiyle tedaviye devam ettik. Çok şükür şuan bu hale getirebildik ve bundan sonrada sahiplenecek birini de bulduk. Bu anlamda sokak hayvanlarının sahiplenilmesi bizim için muazzam bir mutluluk kaynağı.”

Bilinçli bir şekilde zarar verildiğini ifade eden Bellek sözlerine şöyle devam etti:

“Dengesiz bir insandan kaynaklanan bir tuz ruhu bir asit gibi bir şeyle gerçekleşmiş olabilir, üzerlerine atılmış olabilir. Çünkü her iki kardeşinde benzer bölgesinde bu yanıklar var. Dolayısıyla bunun tamamen insan kaynaklı ve bilinçli yapıldığını düşünüyoruz. Maalesef bizim için çok kötü bir durum, insanlık için.”

İki yavrudan diğerinin hayatını kaybettiğini belirten Veteriner Hekim Bellek sözlerini şöyle tamamladı:

“Kardeşi maalesef tedavi süresinde kaybedildi. Bazen elinizden geleni yapsanız da yapacak bir şey olmuyor. Bu çocuğumuzun sağ ayağı ile ilgili olarak da belki ileride bir protez denenmesi olabilir. Tabi buna vücudun uyum sağlaması önemli. Bizim de o günlere kadar bu çocuğu getirebilmemiz önemli ama bu kadar zaman yani 25 gün boyunca yaptığımız tedavi ile bu hale geldiği için muhtemelen birkaç hafta içerisinde taburcu olacak haldedir.”

Remzi’nin hayata tutunacağı ümidini hiç kaybetmeyen Sibel Bellek ise şunları söyledi:

“Geldiği günden beri ben ona “Remzi” diyorum. Bazı arkadaşlar “Abasıyanık” da diyorlardı. Çok güçlü çıktı, mücadele etti. Herkesin aksine bende çok inanıyordum. Birçok kişi bu mücadeleyi kaybedeceğini düşündü fakat biz sabırla devam ettik ve oda başardı çok şükür. İnşallah bundan sonraki hayatında çok mutlu bir yuvası olacak. Çok güzel şekilde hayatını idame ettirecek.”

Ağır yaralı şekilde Marsel Kliniğin getirildikten sonra taburcu olacağı günü bekleyen yavru kedi yeni sahibine teslim edildikten sonra protez bacakla yaşayacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu