AsayişGündemManşet

2 ÇOCUK ÖLDÜ 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI…

Gümbet sahili önlerinde batan fiber tekneden kurtarılan 20 düzensiz göçmenden 2’si hastanede hayatını kaybetti.

Aralarında kadın ve çocukların da olduğu düzensiz göçmen taşıdığı belirtilen yaklaşık 6 metrelik “Ela” isimli tekne tamamen sulara gömüldü. Hızla olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri deniz yüzeyinde yardım bekleyenleri botlara alarak, karada hazır ambulanslara aktardı. Sahil Güvenlik ekiplerinin zamanında müdahalesi ile ölü sayısının önüne geçildi.

Olay hakkında Sahil Güvenlik Komutanlığından açıklama ise şöyle;

“22 Ekim 2018 tarihinde saat 05.47’de, Muğla ili Bodrum ilçesi Gümbet önlerinde içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir teknenin sahile yaklaşık 50 metre mesafede battığı ihbarı alınmıştır. İhbarın alınmasını müteakip görevlendirilen 3 Sahil Güvenlik Botu ve 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi tarafından icra edilen arama kurtarma faaliyeti neticesinde 17 düzensiz göçmen denizden sağ olarak kurtarılmış ve 3 düzensiz göçmenin ise kendi imkanları ile sahile çıktığı tespit edilmiştir. Kazazede toplam 20 düzensiz göçmenden hayati tehlikesi olan 2 düzensiz göçmenin kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybettiği öğrenilmiştir. Denizde kayıp düzensiz göçmen olabileceği ihtimali kapsamında arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir.”

Öte yandan Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri olaya ilişkin 2 kişiyi gözaltına aldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu