GündemManşet

MUSKİ’DEN KAYIP KAÇAK CİHAZI

MUSKİ kayıp kaçakları kendi tasarladığı araçlar ile bulacak.

İl genelinde kayıp kaçak suların geri kazandırılması için çalışmalarına etkin bir şekilde devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, kendi tasarladığı 2 adet Fiziki Su Kayıpları Tespit aracını hizmete sundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, İl genelinde kayıp-kaçak su kullanımının önüne geçmek için yürüttüğü çalışmaları hızlandırdı. Çalışmalar kapsamında kayıp kaçak suların geri kazandırılması için MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından tasarlanan 2 adet Fiziki Su Kayıpları Tespit aracı hizmete sunuldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü hizmet binası önünde gerçekleştirilen Fiziki Su Kayıpları Tespit araçlarının tanıtımına, MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Genel Müdür Yardımcısı Ali Tekkaya, Daire Başkanları ve şube müdürleri katıldı.

ARAÇLARIN PROJESİ MUSKİ’DEN

İl genelinde kayıp kaçak suların geri kazandırılması için çalışmalarını etkin bir şekilde sürdürdüklerini belirten MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, gelişmiş teknoloji ve donanımlı personel ile projelendirdikleri Fiziki Su Kayıpları Tespit araçlarıyla birlikte kayıp kaçak suları daha kolay tespit edeceklerini belirtti. Ülgen, “Fiziki Su Kayıpları Tespit araçlarımız yeni araç alımı değil, envanterdeki araçlarımızın rehabilitasyonu ile yapıldı. Araçlarımız MUSKİ Genel Müdürlüğümüzce tasarlanmıştır. Söz konusu araçlarımız araç içerisine monte edilen bilgisayar destekli sistem ve ekipmanları ile fiziki su kayıplarının tespitine olanak sağlıyor. Ayrıca kurumumuzca tasarlanan Fiziki Su Kayıpları Tespit araçları sayesinde hem zamandan hem de bütçeden tasarruf sağlamış oluyoruz” dedi.

ÜLGEN, “TASARLADIĞIMIZ ARAÇLAR SAYESİNDE KAYIP SUYU TÜM İÇME SUYU HATLARINI İNCELEYEREK BULUP GERİZ KAZANDIRACAĞIZ”

İl genelinde önemli oranda kayıp ve kaçak su kullanımının bulunduğunu ifade eden Ülgen, şöyle konuştu: “Tasarladığımız Fiziki Su Kayıpları Tespit araçları sayesinde kayıp suyu tüm içme suyu hatları incelenerek bulup geri kazandıracağız ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu kapsamda eski içme suyu hatlarımızı yenilemekteyiz ve meydana gelen patlaklara da en hızlı şekilde müdahale etmeye çalışmaktayız. Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanımız sayın Dr. Osman Gürün’ün öncülüğünde, Su ve Kanalizasyon hizmetlerinde yüksek standartlarda hizmet sunan, sürekli gelişen, etkin ve alanında güven duyulan su idaresi olma yolunda ve vizyonumuzun ışığında ihtiyaç duyduğumuz sürati ve etkinliği kazanmamıza destek sağlayacak olan bu araçları bünyemize dahil etmenin gururunu yaşıyoruz.”

Ülgen son olarak, herhangi bir su patlağı gören veya kaçak su kullanımına şahit olan vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’nin 444 48 01 numaralı telefonunu arayıp ihbarda bulunmaları durumunda MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmaların ivedilikle yapılacağını ifade ederek sözlerini tamamladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu