AsayişGündemManşetSağlık

SAĞLIKTA ŞİDDETE HAYIR

Bodrum-sağlık çalışanı darpBodrum Devlet Hastanesinde sağlık görevlisini darp eden kişi günlerce yoğun bakımda tedavi gören genç kazazede çıktı.

Önceki gün Bodrum Devlet Hastanesinde meydana gelen olayda, bir süre önce trafik kazası geçirerek ağır yaralanan E.B., kontrolleri için geldiği hastanede sağlık çalışanı Tahsin Kızılırmak arasında sıra tartışması yaşandı. Beklemeden film çektirmeye çalıştığı öne sürülen E.B., Tahsin Kızılırmak’ı yumruk darbeleriyle yaraladı. Yaşanan olayda yüzünden yaralanan Kızılırmak, hastadan şikayetçi oldu.

Yaşanan üzücü olayla ilgili hastane önünde toplanan Tahsin Kızılırmak’ın da aralarında olduğu bir grup sağlık çalışanı ve hastane yönetimi, yaşanan olaya tepki gösterdi.

Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Orhan Yüce, gazetecilere yaptığı açıklamada, gecesini gündüzlerine katarak sağlık hizmeti verdiklerini söyledi. Sağlık çalışanlarına yapılan davranışlara tepki gösteren Yüce, “Çocuklarımızı evimizde bırakarak buraya geliyoruz. Yaşanan bu olaylardan dolayı çocuklarımız artık doktor olmak istemiyor. Halkın bize destek olması lazım, ne kadar zor şartlarda çalıştığımızı herkes biliyor” dedi.

Daha sonra grup adına açıklama yapan hastanenin çalışan hakları birimi sorumlusu Arzu Yıldırım ise sağlık çalışanı arkadaşına yönelik öldürmeye kast derecesinde şiddet uygulandığını belirtti. Şiddet uygulayan kişinin 19 yaşında bir genç olduğunu ifade eden Yıldırım, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu genç daha önce motor kazası sonucu hayati tehlikeyle hastanemizde yatarak, günlerce tedavi edilmiştir. Şahıs tedavi sonrası kontrolleri sırasında 51 yaşındaki by-pass’lı emektar çalışanımıza şiddet uygulamıştır” diye konuştu.

Yıldırım, son yıllarda sağlık çalışanlarına olan şiddetin sayı ve doz olarak artarak devam ettiğine işaret etti.

Açıklama sırasında darp edilen Tahsin Kızılırmak’ın fenalaşması sonucu arkadaşlarınca hastane içerisine alındı. Kızılırmak’ın şeker hastası ve kalp rahatsızlığı bulunduğu öğrenildi

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu