EğitimGündemManşet

MAMA VERDİLER GÖSTERİYİ İZLEDİLER

Bodrum-Umurça İlkokuluUmurça İlkokulu tarafından, çocuklara sosyal sorumluluk duygusu kazandırma amacıyla düzenlenen tiyatro etkinliğini izlemek için okula gelen veliler yanlarında kedi ve köpek mamaları getirdiler.

Sınıf Öğretmeni Hülya Erkıral ve okul idaresinin çabalarıyla hayata geçirilen projede, okul içerisindeki gösteri alanında düzenlenen sanat etkinliği düzenlendi. Öğrencilerin tiyatro gösterisinin yanı sıra, skeç ve şiir dinletisi sahneye konuldu.

Yapılan çalışmaların ardından başarılı bir oyun çıkarttıklarını ifade eden Erkıral yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Çocukların emeklerini bir sosyal sorumluluk projesinde paylaşmak istedim. Onlarda çok mutlu oldular. Sokak hayvanlarına yarımcı olabilmek için gönülden çalıştılar. Çocukların doğadaki bütün canlılara saygı göstermesini öğrettik. Birçok çocuğun harçlıklarından 2-3 lira arttırarak sokak hayvanlarına yardımcı oldular. Öğrencilerimizin velileri kedi ve köpek mamaları getirdiler. Bunun karşılığında oyunu izlediler. Bu mamaları hayvan barınağına götüreceğiz.” dedi.

Gösteriyi izleyen öğrenci velilerinden Dilek Akbay başarılı bir proje olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
“Mama vererek tiyatroyu izlemeye geldik. İlk kez böyle bir uygulamayla karşılaşıyorum. Hayvanlar için güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Umurça İlkokulu Müdür Yardımcısı Özlem Şimşek, çocukların akademik başarısının yanı sıra sosyal projelerde de yer almalarının önemli olduğunu düşünerek yla çıktıklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Yapılan emeği diğer canlılara yaralı bir hale dönüştürmek istedik. Çok da güzel oldu. Çocuklarda çok mutlu oldular. Önümüzdeki projelerle buna devam etmeyi düşünüyoruz” dedi.

Velilerin ilgiyle izlediği etkinlikte, yaklaşık 50 torba kedi ve köpek maması elde edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu