GündemManşet

BAŞBUĞ’DAN SERT AÇIKLAMALAR

Eski Genel Kurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker BaşbuğMilli iradeye karşı yapılan darbe girişimi ile ilgili açıklama yapan eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ girişimde bulunanları çok sert bir dille lanetledi.

Bodrum’daki evinde gazetecilere açıklama yapan eski Genel Kurmay Başkanı, bu girişim içinde bulunanları terörist olarak nitelendirdi.

Eski Genel Kurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu darbe kalkışımını, girişimini ve bu hareketi ve bu harekete katılanları lanetliyorum. Onlar Türkiye’nin ve TSK’nin tarihine bir kara leke sürdüler. Bugün diyorum ki, kendi meclisini bombalayan ve kendi halkına ateş açanlar Türk askeri olamaz. Bakın bunun altını çiziyorum, bunlar Türk askeri olamaz. Bunlar birilerinden, bir yerlerden emir alan teröristlerdir.

Türk milleti darbenin karşında olduğunu çok net olarak bütün dünyaya ilan etti. Buda hepimiz için tabi gurur vesilesi.

Bugün çok kimse bu darbeciler ile cemaat arasında bir ilişki olduğunu düşünmektedir. Bende aynı düşünceyi taşıyorum, bende aynı düşünceyi taşıyorum.

Belki ufacık bizim pozitif bakacağımız bir nokta var, TSK içindeki zararlı odaklar bugün temizleniyor ve buda bize şunu gösteriyor bundan bu olayda TSK daha güçlü olarak çıkacaktır. Buna da yürekten inanıyorum ve bu konuyu çok önemsiyorum. Bu ordu bize lazım, bu coğrafyada güçlü orduya ihtiyacımız var. Lütfen konuşurken, hareket ederken her türlü davranışımızda bu hususu unutmayalım. ”

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu