EğitimEkonomiGündemManşet

TÜRKİYE’NİN İLK ÇOCUK PAZARI…

Milas Sakarya İlkokulu tarafından dün Atapark’ta düzenlenen Türkiye’nin ilk Çocuk Pazarı etkinliği, vatandaşlardan oldukça yoğun ilgi gördü. Çocuklar, çeşitli meslek dallarında açtıkları stantlarda vatandaşlara satış gerçekleştirdi.
Milas Sakarya İlkokulu 2-D Sınıfı öğrencileri, dün Atapark’ta kurdukları Çocuk Pazarı’nda, ailelerinin yaptığı ürünleri satışa sundu.

İlkokul öğrencilerinden kimi zabıta, kimi gazeteci olurken; kimisi de manav, bakkal, kırtasiyeci ve tatlıcı oldu. Atapark’ta kurdukları Çocuk Pazarı’na gelen vatandaşlara, tam bir Pazar havası yaşatan öğrenciler tezgâhlarına koydukları ürünleri satışa sundu.

Milas Sakarya İlköğretim Okul Müdürü İbrahim Şahin, gerçekleştirilen etkinlikle ilgili şunları kaydetti: “Çocuk Pazarı etkinliği kapsamında, öğrencilere birçok kazanım sağlandı. Etkinlik kapsamında öğrencilere; geleceğin bireyleri olarak, etkili bir birey olma, kendini tanıma ve ticari ahlakı kazandırılması planlandı. Öğrencilerimiz, kurdukları pazarda ürünleri vatandaşlara pazarlayarak, satışlarını gerçekleştirdi. Çocuklar sosyal hayatı, yardımseverliği öğrendiler. Bazı öğrenciler, denetçi oldu ve ürünleri denetledi. Biz onlara, küçük bir pazar kurarak sosyal hayatı yaşattık. Ben velilerimizi, öğrencilerimizi ve etkinliğe destek veren herkese teşekkür ediyorum. Çocuk Pazarı’ndan elde edilen gelirlerin bir kısmıyla okulumuzun ihtiyaçlarını gidermeyi planlıyoruz. Çocuk Pazarı’nda oluşturduğumuz bağış kutusuna yapılan bağışlarla da etkinliğe katılan öğrencilerimizle birlikte, ihtiyacı olan bir öğrenciye tekerlekli sandalye hediye etmeyi düşünüyoruz. ”

Çocuk Pazarı’nı ziyaret eden Milas Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan ve Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Çınar, Milas Ülkü Ocakları Başkanı Hayrettin Gönül, polisler ve vatandaşlar bol bol alışveriş yaptı.

Önceki gün sabah saatlerinde kurulan Çocuk Pazarı etkinliği, saat 15.00’e kadar sürdü.

 

Haber: günaydın milas…

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu