ÇevreGündemManşet

DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ BİTEZ’DE DEVAM ETTİ

Bodrum Belediyesi tarafından “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla bu yıl 6.sı düzenlenen Deniz Dibi Temizliği etkinliği, Green Destinations Quality Coast sertifikasyon sürecindeki Bitez’de devam etti.

Geçtiğimiz şubat ayında başlayan fakat pandemi dolayısıyla ara verilen deniz dibi temizliği çalışmaları tekrar başladı. Bodrum Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından koordine edilen etkinliğe katılan dalış ekibi, Bitez sahil kesiminde deniz dibini tertemiz yaptı. Yaklaşık iki saat boyunca devam eden etkinlikte, çok sayıda atık malzeme toplandı.

Denizden çıkarılan atıklar arasında araç plakası, valiz, tencere kapağı, yağ tenekesi gibi malzemeler de vardı. Bodrum Belediyesi dalış ekibi; iki saat içinde 66 kg demir, 58 kg cam, 38 kg ise metal, 15 kg plastik ve 80 kg diğer atıklar olmak üzere toplam 257 kilogram atık topladı. Atıklar, ekipler tarafından yerinde ayrıştırılarak geri dönüşüm için Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne nakledildi.

“Denize En Çok Mavi Yakışır” etkinliği, önümüzdeki günlerde Bodrum’un farklı kıyılarında devam edecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu