Kültür SanatManşet

Yetenekli Kemancılar Alkış Topladı

Gümüşlük Klasik Müzik Festivali Kapsamında Boy Gösterdiler

 

Bosfor Turizm ana sponsorluğunda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen 20. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Gümüşlük Festival Akademisi kapsamındaki Victor Abramian-Eshba Keman Masterclassı öğrenci konserleriyle devam etti…

Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, GFA Keman Masterclass öğrencilerinin, Gümüşlük sahilindeki Toprak Ev’de verdikleri konserle devam etti. Genç yeteneklerin performansı ayakta alkışlandı. Gümüşlük Festival Akademisi (GFA) kapsamında düzenlenen tüm masterclasslar Sistem A.Ş.’nin eğitime verdiği destekle gerçekleştiriliyor.

Keman virtüözü Victor Abramian-Eshba’nın öğrencileri konser verdi

2023 GFA masterclasslarının bu yıl düzenlenen ikincisi, Rus ekolünden gelen keman ustası Victor Abramian-Eshba tarafından gerçekleştirildi. Farklı okullardan, farklı yaş ve eğitim seviyelerinden keman öğrencilerini Gümüşlük’te buluşturan ustalık sınıfının son gününde genç yetenekler bir de konser verdi. İlgiyle izlenen konserin sonunda, öğrenciler sertifikalarını eğitmenleri Victor Abramian-Eshba’nın elinden aldı.

Victor Abramian-Eshba’nın 20 – 27 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirdiği Gümüşlük Festival Akademisi keman masterclassına yaşları 9 ile 20 arasında değişen, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı öğrencilerinden oluşan 8 genç yetenek katıldı. Keman için yazılmış seçkin eserlerle sahneye çıkan genç kemancılar, uzun süre ayakta alkışlandı.

GFA öğrencilerinden başarılı konser

Kemancı Victor Abramian-Eshba’nın bir haftalık ustalık sınıfında bilgi ve deneyimlerini geliştiren genç kemancılar, festival merkezindeki Toprak Ev’de izleyici karşısında çıktı. Konsere Piyanist Zümrüt Alieva Özdemir eşlikçi olarak katıldı.

İlk olarak sahneye gelen 10 yaşındaki Bilkent Müzik Hazırlık Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencisi, Meriç Alp Duman – Rimsky Korsakov’dan, “Song of the Indian Guest” adlı eseri seslendirdi, daha sonra sahnede yerini alan 9 yaşındaki Dora Mimaroğlu, Jean-Baptiste Accolay’dan, “Violin Concerto in A minor, I. Movement”’ı icra etti. Konserde sırayla sahneye gelen yetenekli genç kemancılar, şu yapıtlara yer verdi; 11 yaşındaki Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Keman bölümü 7. sınıf öğrencisi Kıvanç Sakder; J.S. Bach’tan, “Partita No.1, B minor”; 16 yaşındaki Bilkent Sahne Sanatları Fakültesi Yarı Zamanlı Müzik Programı, 12. Sınıf öğrencisi Tolga Baran Dilek, J.S. Bach’tan, “Violin Sonata No.1 Adagio and Presto”; 14 yaşındaki Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Müzik ve Bale Ortaokulu 8.Sınıf öğrencisi Nil Karabayır, N. Paganini’den, “Cantabile”; 15 yaşındaki Bilkent Müzik Hazırlık Lisesi 11. sınıf öğrencisi Ada Çağlar, C. Saint Saens’dan, “Introduction and Rondo Capriccioso”; 17 yaşındaki Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı 12. sınıf keman öğrencisi Atakan Atasoy, F. Schubert’ten, “Violin Sonata in A major, I. Movement”; 20 yaşındaki Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi lisans 4. sınıf öğrencisi Aslı Deniz Bedel, J. Sibelius’tan, “Violin Concerto in D minor, I. Movement”…

Programın sonunda, Gümüşlük Festival Akademisi’nin eski öğrencilerinden keman sanatçısı Aslı Ayben Özdemir de sahneye gelerek bir eser seslendirdi. S. Rachmaninoff’dan, “Vocalise” adlı yapıtı icra eden Aslı Ayben Özdemir’e, kendisi de bir piyanist olan annesi Zümrüt Alieva Özdemir piyanoyla eşlik etti. Konserin geliri daha önceki yıllarda olduğu gibi yine GFA öğrenci bursu fonuna aktarıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu