ManşetSpor

100. Yıl İçin Yelken Açtılar

Deniz Tutkusu Ekibi Yine Sahada

 

Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında, Milta Bodrum Marina Tutkumm ekibinin kadın denizcileri “Deniz Tutkusu Seyirde” sloganı ile ikinci etap rotası Akdeniz – Kıbrıs seyri, 18 Ağustos sabahı 09.30’da Milta Bodrum Marina’dan başladı.

Tutkumm ekibi, bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak için 2 ayrı rotada yelken açıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı seyirlerinin birinci etabını 19 Mayıs-1 Temmuz’da gerçekleştirdi, ikinci etabı olan Akdeniz- Kıbrıs seyri için, 18 Ağustos Cuma sabahı  saat 09.30’da  Milta Bodrum Marina ‘dan ‘Vira Bismillah’ diyecek. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Kıbrıs’ta olacak Tutkumm ekibi, barış için yelken açacakları rotasını 12 Eylül’de Bodrum’da Milta Bodrum Marina’da bitirecek. Yaklaşık 1000 deniz mili olarak hesapladıkları Kıbrıs rotasına da “Tutkumm Gençler” projesine dahil olan 12 kız öğrenci de katılacak. Seyir sırasında 30 Ağustos’ta Kıbrıs Girne’de Zafer Bayramı’nı kutlayacaklar. 1 Eylül Barış Günü’nde ise Karpaz’da olup, 3 Eylül’de Kıbrıs’tan ayrılacak ekip 12 Eylül’de Milta Bodrum Marina’ya dönecekler. 20 kadın yelkenci dönüşümlü olarak, 26 günde seyri tamamlayacak.

Yaklaşık 1500 deniz milini geride bıraktıkları yolculuğun birinci etabında Milta Bodrum Marina’dan start alan ekip Ege – Marmara ve Karadeniz’in batı kısmını içeren rotasını, anlamlı bir gün olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda Milta Bodrum Marina’da tamamladı. Bu seyirde, 2018- 2022 yıllarında Milta Bodrum Marina’da ağırlanan yelkenle ve denizle tanışan, Türk Eğitim Derneği ve Ege Tıbbiyeliler Derneği, Anadolu Vakfı ve Aydın Doğan Vakfı bursiyerli kız öğrencilerden oluşan “Milta Bodrum Marina Mavi Bayrak Gönüllü Elçileri” de yer aldılar.

Neşe Hasipek ve Ceyda Güleçyüz’ün kurduğu Tutkumm ekibi Milta Bodrum Marina ana sponsorluğunda, 2017 yılında “Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesiyle uzun seyirler gerçekleştirmeye başladı.

Tutkumm teknesinin kaptanı Neşe Hasipek, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı seyirlerinin ikinci etabı Akdeniz – Kıbrıs seyrini şöyle anlattı “Cumhuriyetimizin 100. yılında Türk Kadınları 100. yıl Cumhuriyet seyirlerini gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyeti ilan ederek Türk kadınını özgür kılan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e tüm denizlerimizde yelkenlerimizi açarak teşekkür ediyoruz.”

Milta Bodrum Marina ana sponsorluğunda, 2018 yılından beri Neşe Kaptan önderliğinde Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen bursiyerli kız öğrenciler “Tutkumm Gençleri” projesi ile , kız öğrencilerin denizle tanışmaları, yelkenli sporu ile takım ruhunu, marina yaşamını, birlikte başarma azmini, özgür kadınlar olarak ayakta durmayı deneyimlemeleri ve doğa ile bütünleşmeleri destekleniyor. Milta Bodrum Marina 2018 yılından beri ana sponsor olduğu Tutkumm teknesine desteğini sürdürmeye devam ediyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu