GündemKültür SanatManşet

DİBEKLİHAN’DA GALA VE SERGİ BİR ARADA

Dibeklihan-BodrumBodrum’da Kültür – Sanat – Eğitim Çalıştayı Gala Kutlaması & Karma Resim Sergisi Açılışı Dibeklihan’da Yapıldı.

Köksal Eğitim Vakfı (KEV) ile sanat topluluğu Alarm-Art’ın geliştirdiği “Sanatın Mutfağı” adlı sanat etkinliğinin Gala kutlaması ve Sergi Açılışının seremonisi 05 Ağustos Cumartesi saat 19.30’da Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde yapıldı. Sergi salonları ise saat 20.30’dan itibaren ziyaretçilere açıldı.

Sanatçıların çalıştayda ürettikleri sanat eserleri ise 5-24 Ağustos tarihlerinde Dibeklihan’daki İ.Hakkı Tonguç Sanat Galerisi’nde KEV yararına sergilenmeye devam ediyor.

Eskişehir başta olmak üzere farklı illerden sanatçıların katılımıyla kurulan “Alarm-Art sanat topluluğu” ile “Köksal Eğitim Vakfı (KEV)”in bu projesi Pet Holding’in destekleriyle yapıldı. “Sanatın Mutfağı” adlı etkinlikte sanatçılar bir haftalık resim çalıştayı gerçekleştirdi. Çalıştay sırasında ziyaretçiler, sanatçıların mutfaklarını ziyaret ederek bir sanat eserinin oluşumunu başından sonuna kadar izleme şansı buldu.

KATILAN SANATÇILAR:

Serdar Leblebici, Pelin Özgeçen, Hakan Esmer, Arda Selim, Raşit Altun, Ayhan Çetin, Özgür Eryılmaz, Erhan Lanpir, Hatice Türkmen

ÖZEL SERGİ:

Çalıştay sonrası yapılan eserler, 5 Ağustos’ta Dibeklihan İ. Hakkı Tonguç Sanat Galerisi’nde gerçekleşen gala ile sanat severlerin ilgisine sunuldu. Sanatçılar eserlerinin satışından elde ettiği geliri, burslu öğrencilere destek amacıyla KEV’e bağışlıyor.

KEV YK Başkanı Zeynep Köksal Yaykıran; “ ‘Bazen de sanat eğitim içindir’, diyerek çıktığımız bu yolda Alartm-Art sanatçıları ile gerçekleştirdiğimiz bu sosyal sorumluluk projesi bizim için gurur verici. Ayrıca Türk sivil ve sanat toplumu için örnek nitelikte” dedi.

Açılış töreninde Pet Holding YK Başkanı ve KEV Kurucular Kurulu Başkanı Güntekin Köksal, eğitime katkılarından dolayı Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nün kurucusu Cenap Tezer’e ve çalıştayı gerçekleştiren Alarm-Art grubuna teşekkür plaketi sundu.

Sergi açılışı, Dibeklihan’ın geleneği açılış gongu çalınarak yapıldı. Açılış gongunu Güntekin Köksal çaldı.

Çalıştaya KEV öğrencisi Hatice Türkmen’de katıldı. Bir haftalık çalıştayın ardından Resim bölümü öğrencisi Türkmen’in eserleri de sergide yer aldı.

Sergi; Pazartesi günleri hariç, 06 -24 Ağustos tarihleri arasında her gün saat 10.00 ile 13.00 arası ve 17.00 ile 23.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu