GündemManşetSpor

HASAN VEZİR KAYMAKAMLIK KUPASINDA

IMG_3379Bu yıl altıncısı yapılan Bodrum Kaymakamlığı Mahalleler arası Futbol Turnuvası önceki gün oynanan maçla başladı. Turnuvada bugün çevreci eylemleri ile bilinen Bodrum Çevre Platformu’nun oluşturduğu BÇP takımı ile Gümbet Mahallesi Eryılmaz karşı karşıya geldi.

Bodrum Çevre Platformu takımı Türk Futbol tarihine damga vurmuş önemli bir ismi barındırıyor. 14 kez milli olmuş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor gibi büyük takımların formasını giymiş olan Rizeli Hasan Vezir de turnuvada Bodrum Çevre Platfomu adına mücadele ediyor. Özkan Kaya ve Deniz Kibar gibi profesyonel futbolcuların da ter döktüğü takımın teknik direktörlüğünü ise sanat, spor, siyaset ve hukuk adamı Av. Remzi Kazmaz yapıyor.

Maç öncesinde basın mensuplarına turnuva hakkında düşüncelerini aktaran Hasan Vezir, şunları söyledi:

“Çok değerli ağabeyim Remzi Kazmaz beni aradı ve Bodrum Çevre Platfomu takımında mücadele etmemi istedi. Bu tür organizasyonları ben seviyorum. Eski arkadaşlarımızla da buluşuyoruz bu sayede. Eski bir futbolcu daha var burada Deniz Kibar, benim Maltepespor’dan öğrencimdir. Onu da burada görmüş olduk. Güzel bir organizasyon olacak inşallah. Bütün takımlar centilmence etmesi ve hak edenin de kupayı almasını istiyoruz.”

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan ve kendisinin de 3 golle yıldızlaştığı 4-3’lük efsane maçla ilgili sorulan soruya da yanıt veren Vezir şu ifadelere yer verdi:

“1988 – 1989 sezonunda oynanan tarihe damga vurmuş bir maç. Seneler geçse de insanların hep hafızasında. Beni gören insanların aklına hep o maç geliyor ve hep o maçı soruyorlar. Ben de gururlanıyorum, mutlu oluyorum. Çünkü Alllah bu şekilde bir maç nasip etmez herkese. İlk yarı 3 – 0 Galatasaray galipti, ikinci yarı 4 gol atarak maçı çevirdik. 3 golü ben atmıştım o maçta. Kazanmış ve çok da mutlu olmuştuk. Bu tür maçlar herkese nasip olmuyor, bana nasip olmuştu. Şükürler olsun diyorum.”

Profesyonel liglerde de futbol oynayan Bodrum Çevre Platformu’nun kaptanı Özkan Kaya ise düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:
“Bodrum’da yaşayan kardeşlerimizle birlikte yola çıktık. Çoğu burada yaşayan, burada ekmek yiyen çocuklar. Bize bu yolda destek veren Remzi Kazmaz bey nezdinde Bodrum Çevre Platfomu’na teşekkür ediyoruz. İddialıyız aslında ama her şey den önce sporun dostluk, kardeşlik ve barış içinde geçmesini dileyerek burada bir örnek olmak istiyoruz.”

Takımın teknik direktörü ve çevreci eylemleri ile bilinen Bodrum Çevre Platformu’nun sözcüsü Av. Remzi Kazmaz ise “uzun zamandan beri Bodrum Yarımadasında çevre mücadelesi yapan Bodrum Çevre Platformu aldığı bir kararla bu yıl düzenlenen Kaymakamlık turnuvasına katılarak turnuvanın renkli geçmesine katkıda bulunacak” diyerek şunları dile getirdi:

“ Bodrum’da birçok olumsuz gelişme oluyor. SİT alanları imara açılarak Bodrum’un Kent Kimliği bozuluyor. RES’lerin Bodrum’da yarattığı görüntü ve çevre kirliliği Turizmi olumsuz etkiliyor, kıyıların yağmalanması mavi yolu ve denizi bitiriyor. Yani Bodrum’da işler kötüye doğru gidiyor. Bütün bu olumsuzlukları birlikte paylaşarak halledebiliriz. Birlikte olursak çoğalabiliriz. İşte bu nedenle futbolun asıl amacı birlik, beraberlik, barış, dostluk ve paylaşmaktır. Bu düşünceyle BÇP olarak bir futbol takımı kurduk. Tanınmış Milli Futbolcularda gönüllü olarak da kadromuzda yer alacak. Bunlardan biri de Milli oyuncumuz Hasan Vezir. Bize destek vermek istedi, kendisine teşekkür ederiz” dedi.

30’ar dakikadan 2 devre halinde oynanan maçı Bodrum Çevre Platfomu 5 – 1 kazandı. Eski milli futbolcu Hasan Vezir 2 gol ve 2 asistle müsabakada yıldızlaştı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu