GündemHayatManşetSiyaset

BKD’den Başkan Aras’a Tam Destek

BKD, "TARAFIZ" Dedi

 

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği (BKD) sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla, Belediye Başkanı Ahmet Aras’a tam destek verdi.

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Ahmet Aras, 2019 yılından bu yana talepleri ve politikaları fark eden, fark etmeyi belirli günlerde açıklama yapmanın çok daha ötesine götürerek – TARAF olan bir yerden, ayrımcılık üretmeyen politikaları benimseyerek ve bu politikaları öğrenmeye yüksünmeyen bir yerel yönetici olarak kimseyi dışarıda bırakmayan bir anlayışla belediye başkanlığı görevini yerine getirdi.

Kadın taraflı politikaların günümüz koşullarında bile olsa hayata geçirilmesi, en az su hizmetleri kadar, imar planlamaları kadar, cenaze işlerinin önemi kadar, yolların pürüzsüz olması kadar ve trafik sorununun önemi kadar elzemdir.

Ayrıca CHP tüzüğünün Kuruluş ve İlkeler bölümünde Madde 1 (5) ‘de şöyle bir cümle kaleme alınmış: “Cinsiyet eşitliğini temel ilke olarak kabul eder.” Tüzüğün Amaç bölümünde Madde 2. (1) j. İse “Cinsiyet eşitliğinin toplumsal yaşamın her alanında uygulanmasını sağlamak…” Bu ilkeleri yerine getiren mevcut Belediye Başkanı, partisinin amaç edindiği ilkelere sadık politikalar gerçekleştirdiği ortadadır.

Dünyanın yarısıyız, dolayısıyla hangi yönetim ve sistemde olur ise olsun, hayatın hangi alanında olur ise olsun bir cinsi yok sayarak, başka hizmetler öncelenemez.

Bodrum’da 2019 yılına kadar kadın politikalarının kağıt üzerinde var olup, hayatın ve yerel yönetimin her alanında yok sayılan bir yerdeyken, kadınlarla birlikte, katılımcı yerel yönetim uygulamalarının önünü açarak yerel yönetimin dönüştürülmesi mümkün olmuştur.

Bu dönüşüm ile Bodrum’da ayrımcılık üretilmeyen bir kent yaratmak için üretilen hizmetlerin kadınlarla birlikte yapılabileceğini gördük. Kadınlar neyin mücadelesini verdiğini biliyor. Kadınlar nasıl mücadele edeceğini de biliyor.

Dolayısıyla adımıza karar verilmesi değil, kendimiz karar verme organlarında yer alarak özgür, eşit ve şiddetsiz yaşamı kurmaya devam etmek için bu mücadelenin içerisinde yer almaya devam edeceğiz.

Tüm bunlar ışığında, Ahmet Aras, kadınları sadece oy kullananlar olarak görmediğini, Bodrum Yarımadası’nın56 mahallesinde bulunan tüm kadınlar ile yereli birlikte yönetmeye talip olduğunu açıkça görev yaptığı dönem boyunca göstermiş oldu.

Bu nedenle bir sonraki dönem belediye başkan adayı olarak Ahmet Aras’ın adaylığını destekliyoruz ve tarafız!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Bodrum Yarımadası’nda yaşayan kadınlar için neden doğru aday olduğu, Bodrum Belediye Başkanı tarafından hayata geçirilen çalışmalar nezdinde anlaşılacaktır.

Çalışmaları okumak için, bio- linki tıklayın ya da https://bkdd.blogspot.com sayfasını ziyaret edin.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu