Kültür SanatManşet

Bodrum’da Cumhuriyet ve Atatürk Temalı Yarışma

Ödül Töreni BODTO’da Gerçekleşti

 

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında düzenlenen “Cumhuriyet ve Atatürk” temalı Resim-Şiir-Fotoğraf-Kompozisyon yarışmasının ödül töreni gerçekleşti.

5 Ocak Cuma günü Bodrum Ticaret Odası Konferans salonunda gerçekleşen ödül törenine Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdem Ağan, Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Topan,  Meclis Başkan Yardımcısı Sinan Cingöz, Meclis Üyeleri Toros Demirdöven, Zeyyat Aybey, BODTO 4 Nolu Komite Başkanı/TÜRSAB Bodrum BTK Yönetim Kurulu Üyesi Rukiye Dengiz, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, İMEAK DTO Bodrum Şube Meclis Başkanı Uğur Soyken,  Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, Şube Müdürü İlknur Aydın, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreninde konuşan Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, böyle bir organizasyona katılıyor olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederken Bodrum Kaymakamlığı olarak öğrencilere desteğe her zaman hazır olduklarını ifade etti. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve ve Cumhuriyetin değerinin her zaman farkında olduklarının altını çizen Kaymakam Çit, Cumhuriyet’in 100. Yılı dolayısıyla bu etkinliği organize eden Bodrum Ticaret Odası’na ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne de teşekkür etti.

BODTO Başkanı: “Eğitim her daim en önemli konu.”

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon açılış konuşmasında şunları kaydetti: “Bodrum Ticaret Odası olarak Cumhuriyetimizin 100.yılını bir dizi etkinlikle kutladık. Yönetim Kurulu olarak, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Cumhuriyetimizi koruyup geleceğe taşıyacak genç neslin katılımı ile bir resim, fotoğraf, şiir ve kompozisyon yarışması düzenleyelim istedik. Yarışma duyurusunun ardından toplam 176 başvuru yapan öğrencimizin gönderdiği eserleri görünce daha da mutlu olduk. “Cumhuriyet ve Atatürk” Temalı yarışmada İlkokullar-Resim, Ortaokul- Şiir, Lise-Fotoğraf ve Kompozisyon alanlarında başarılı görülen 12 öğrencimiz başta olmak üzere yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

“Meclis ve Yönetim Kurulumuz huzur haklarını öğrenci bursu kalemimize aktarıyor, böylece her yıl 150 öğrenciye burs sağlama imkanı yakalıyoruz.2005 yılından beri 2500 kadar öğrenciye burs sağladık.  Bundan dolayı da çok mutlu ve gururluyuz. Öğrencilerimizin başarılarının her zaman farkında olup, her zaman öğrencilerimizin destekçisi olmaya devam ediyoruz.” diyen Kocadon eğitimin her daim en önemli konu olduğuna işaret etti.

Öğrenciler eserleri ile duygulandırdı

Konuşmaların ardından Ortaokul şiir kategorisi 1’incisi Selma Ece “Cumhuriyet” isimli şiirini okurken, Lise Kompozisyon kategorisi 1’incisi Zeynep Ece Gündoğan da “Cumhuriyet’e Borcumdur” isimli kompozisyonunu okudu. Öğrencilerin Cumhuriyet ve Atatürk temalı eserleri salonda duygusal anlar yaşattı.

Bodrum Kaymakamı başta olmak üzere protokol üyeleri tarafından öğrencilere ödülleri ve teşekkür belgeleri takdim edilirken tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

       1’incilik Ödülüne Layık Görülen Öğrenciler

  • Kenan Demir (Dr. Mümtaz Ataman İlkokulu, İlkokul resim kategorisi)
  • Selma Ece (Muharrem Eskiyapan Ortaokulu, Ortaokul şiir kategorisi)
  • Zeynep Ece Gündoğan (Bahçeşehir Anadolu Lisesi, Lise Kompozisyon kategorisi)
  • Zeynep Doğan (Bodrum Anadolu Lisesi, Lise Fotoğraf Kategorisi)

2’ncilik Ödülüne Layık Görülen Öğrenciler

  • Dilara Anteplioğlu (Konacık Cahit Özvezneci İlkokulu, İlkokul resim kategorisi)
  • Agit Yıldırım (Vedat Türkmen Ortaokulu, Ortaokul Şiir Kategorisi)
  • Gökalp Avcı (Bodrum Anadolu Lisesi, Lise Kompozisyon Kategorisi)
  • İlke Topal (Bodrum Anadolu Lisesi, Lise Fotoğraf Kategorisi)

 

3’üncülük Ödülüne Layık Görülen Öğrenciler

 

  • Şevval Topkar (Konacık Cahit Özvezneci İlkokulu, İlkokul resim kategorisi)
  • Uluç Deniz Albayır (Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu, Ortaokul Şiir Kategorisi)
  • Hiranur Kilik (Final Akademi Anadolu Lisesi, Lise Kompozisyon Kategorisi)
  • Arda Yavuzdoğan (Bodrum Marmara Koleji Anadolu Lisesi, Lise Fotoğraf Kategorisi)

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu