HayatKültür SanatManşet

Bodrum’da Şeb-i Arus Töreni

Şeb-i Arus töreninde şehitlerimize dua edildi

 

Bodrum Art Project Pekdemir Kültür Sanat tarafından ve Numan Pekdemir’in genel koordinatörlüğünde Bodrum Herodot Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Şeb-i Arus töreninde duygusal anlar yaşandı. Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından yapılan etkinlikte Bodrumlular Herodot Kültür Merkezini tamamen doldurdu. Bu etkinlikte elde edilen gelirin bir bölümünün Numan Pekdemir tarafından Bodrum Sağlık Vakfına bağışlanması da izleyenlerin takdirleriyle karşılandı. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit,Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu ve Mevlana’nın 22.kuşak torunlarından Esin Çelebi Bayru’nun katıldığı etkinlik iki saat sürdü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi, Mandarin Resort Otel, Foto Cavit’in destek verdiği etkinliğin ilk bölümde ilahiler yer aldı. İkinci bölümünde ise Şebi-i Arus töreni gerçekleşti. Tören sonunda sanatçıların tamamı sahneden ayrılana kadar izleyicilerin salonu terk etmemesi dikkat çekiciydi, bu da sanatçılar tarafından büyük bir takdirle karşılandı. Son dua bölümde geçtiğimiz hafta şehit olan askerlerimiz için dualar edildi ve izleyenler duygusal anlar yaşadı.

Etkinlikle ilgili Numan Pekdemir şunları söyledi:

‘’Bu grubu birkaç sene önce de davet etmiştik. Bodrumlu hemşerilerimiz ısrarla tekrar davet etmemizi arzu ettiler biz de isteklerini yerine getirmekten mutluluk duyduk. Destek veren tüm kurum ve kişilere Bodrumlular adına teşekkür ederim. Bu etkinliği geçtiğimiz günlerde toprağa verdiğimiz şehitlerimize ithaf ettik. Umarız ülkemiz bu terör belasından bir an önce kurtulur. Etkinlik sonunda pek çok izleyici bu töreni her sene Bodrumda yaşamak istediklerini söylediler. Biz de bu isteklerini yerine getirmek için çalışacağız’’

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu