DünyaKültür SanatManşet

Bodrum Ekibi Dünya Üçüncüsü Oldu

Balede Büyük Başarı

 

Bodrum Dans Kulübü çocuk ve yıldız dansçıları Belçika’nın De-Panne şehrinde yapılan Modern-Jazz-Bale Dünya Şampiyonasında, Balede dünya üçüncüsü oldular.

 

Temmuz ayında Portekiz’de Show Dansta yine Dünya üçüncüsü olan Bodrum Dans Kulübü dansçıları, bu kez de Belçika’da Bale branşında dünya üçüncülüğünü ülkemize kazandırdılar.

 

Yaşları 8-16 arasında değişen 30 dansçı, 2 antrenör ve 4 veliden oluşan kafile, Kasım ayı sonlarında gittiği Belçika’da 7 gün süren yarışmalarda 30’dan fazla ülke ve 3000’den fazla yarışmacıya karşı yarıştılar.

 

Toplam 33 farklı koreografi ile yarışmalara katılan Bodrumlu dansçılar; Bale çocuklar formasyon dalında 3.lük ödülünü ülkemize ve Bodrum’a kazandırdılar.

 

Bodrum Dans Kulübü antrenörleri Alla Hasiuk ve Margarita Bildirici eşliğinde Belçika’ya giden kafile 5 kupa ile ülkemize döndüler.

 

Grubun aldığı dereceler:

 

BALE REPERTUAR Çocuklar formasyon; Dünya üçüncülüğü

BALE REPERTUAR Yıldızlar formasyon; Dördüncülük (finalist)

BALE REPERTUAR Çocuklar grup; Altıncılık (finalist)

 

MODERN DANS Çocuklar formasyon; Altıncılık (finalist)

MODERN DANS Çocuklar grup; Altıncılık (finalist)

 

Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci şunları söyledi:

 

“Ağustos ayında başladığımız yeni dönem çalışmalarımızda oldukça yoğun geçen dört ayı geride bıraktık.

 

82 Mili Sporcu yetiştiren Bodrum Dans Kulübünde her yıl Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına katılıyoruz. Bu yıl Portekiz’de Show dans, Belçika’da Modern-Jazz-Bale Dünya Şampiyonalarına katıldık. Her iki yarışmadan da dünya üçüncülüğü alarak döndük.

 

Dans Federasyonunun bütçesi yetersiz olduğu için bu yarışmalara katılan tüm dansçılarımız masraflarını kendileri karşılıyorlar. Belçika Dünya Şampiyonasına katılmaya velilerimizle birlikte karar verdik. 30 velimiz bu yarışmaya katılmak istedi ve 3-4 ay süren bir hazırlık döneminden sonra yarışmaya katıldık.

 

Federasyon veya herhangi bir kurum desteği olmadan bu maddi yükün altına giren tüm velilerimizi yürekten kutluyorum. Velilerimizdeki bu özveri bizlere de büyük motivasyon oluyor ve bu motivasyonla ayda 50 saati bulan antrenmanlarımızda başarı sağlıyoruz.

 

Bizlere çalışmalarımızda 2 yıldır çalışma salonu desteği veren Muğla Büyükşehir Belediye başkanımız Osman Gürün başta olmak üzere, Milli Takım formalarımıza sponsor olan ve aynı zamanda Milli Takım sporcu velimiz olan ÖZKOÇ İnşaata, çalışma salonlarımızın klimalarını yenileyerek dansçılarımıza yaz aylarında konforlu çalışma ortamı sağlayan ve aynı zamanda Milli Takım sporcu velimiz olan VAMOS İnşaata da bu sayede sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu