GündemKültür SanatManşet

MUĞLA TARİHİ DÜNYAYA ANLATILDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Rusya’nın Ryazan Kentinde 2’incisi düzenlenen Antik Kentler Birliği Forumunda Muğla’nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini diğer dünya kentlerine anlattı.

Dünyadaki antik kentleri, kültürleri, tarihi ve gelenekleri koruyup geliştirmek amacıyla kurulan Antik Kentler Birliğinin bu yıl 2’incisi düzenlenen forumu Rusya’nın tarihiRyazan Kentinde yapıldı. 500 yaşından büyük kentlerin kabul edildiği toplantıda Muğla’da temsil edildi.

Antik kentler arasındaki dostça ilişkileri güçlendirmeyi hedefleyen Toplantıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından görevlendirilen Genel Sekreter Yardımcısı Emin Madran ve beraberindeki ekip katıldı. Muğla’nın tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 50’nin üzerinde antik kentin temsilcileri ile paylaşıldı.Bunun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün döneminde koruma alanında gerçekleştirilen ve devam eden çalışmalar katılımcılara aktarıldı.

Foruma ülkemizden Muğla’nın yanı sıra Mersin Mezitli ve Antalya Muratpaşa kentleri de katıldı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu