ÇevreGündemManşet

YUNUS PARKINI KAPATMAK İÇİN BODRUM’A GELİYORLAR

Bodrum Kent Konseyi ve Yunuslara Özgürlük Platformu, Güvercinlik Mahallesi’ndeki yunus parkının kapatılması için harekete geçti.

Bodrum Kent Konseyi, Yunuslara Özgürlük Platformu ve Bana Göz Kulak Ol Derneği (BGKO) ile birlikte yeniden harekete geçerek Bodrum Yunus Parkı’nın kapatılması için change.org’da bir imza kampanyası başlattı. Platform kurucularından Yazar Buket Uzuner tarafından duyurusu yapılan kampanyada imza sayısı bir ay içinde 60 bine ulaştı. “Bodrum Yunus Parkı kapatılsın, parktaki tüm canlar koruma altına alınsın!” başlığı altında başlatılan kampanya çerçevesinde Bodrum’da önümüzdeki günlerde bir basın açıklaması yapılacağı bildirildi.

Temmuz ayında Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret eden platform sözcüleri ve Kent Konseyi temsilcileri, Güvercinlik’teki tesisin yunus parkı bölümünün iptal edilmesini talep etti. İçkili lokanta ruhsatı olan tesisin tali faaliyeti olarak belirtilen yunus gösteri merkezi bölümünün kapatılması için 2011 yılından bu yana mücadele eden Yunuslara Özgürlük Platformu, bu konuda izlenecek yol haritasını da Başkan Aras’a teslim etti. Yazar Buket Uzuner, toplanan imzaları ve talebi iletmek amacıyla Bodrum’a bizzat geleceğini açıkladı.

Kampanyaya imza vermek isteyenler, http://change.org/bodrumyunusparkinahayir adresine girebilir.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu