ÇevreGündemManşet

BODRUM KIYILARINA NEŞTER

Bodrum’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imara ve planlara aykırı 4 otel ile bin 611 konuta mühür vurduklarını açıkladı.

Öğlen saatlerinde Yalıkavak Marina’dan TC 101 Nolu Sahil Güvenlik Botu ile denize açılan Bakan Kurum’a, Vali Vekili Fethi Özdemir, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ile kalabalık bir heyet eşlik etti. Çok sayıda basın ekibinin ise TC 302 Nolu Sahil Güvenlik Botu ile takip ettiği Bakan Murat Kurum öncelikle Tilkicik Koyundaki yapılaşmayı yerinde inceledi.

Daha sonra sırasıyla, Küçükbük Koyu, Demirbükü Koyu ve Salih Adası yakınlarındaki balık çiftlikleri bölgesinde incelemelerde bulunan Bakan Kurum Bodrum kıyılarındaki vahşi yapılaşmayı yerinde gözlemledi.

Yalıkavak’a geri dönen Bakan Murat Kurum daha sonra burada bir basın açıklaması düzenledi. Bodrum’da doğayı katleden imara ve imar planlarına aykırı olduğu tespit edilen 4 otel ile bin 611 konuta işlem yaptıklarını ifade etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklamasında şunları dile getirdi:

““İmara ve yapı ruhsatlarına aykırılıkların giderilmesi için firmalara bir ay süre verildi. Eğer giderilmezse biz valilik aracılığıyla gidereceğiz. İmar Kanunu gereği yıkım ve para cezası uygulaması da yapılacak. Muğla’da kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz ve mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Doğal güzelliklerimizi bozacak yapılara müsaade etmeyeceğiz. Müsaade edenlere de gerekli her türlü cezai işlem yapılacak” diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Murat Kurum, Besa Grup tarafından Gündoğan’da hayata geçirilen The Bo Viera projesini de incelediklerini belirterek, “Hem kıyı hem de kara tarafında imara aykırılıklar tespit edildi. Kot kesitle alakalı ve yapıların bütünlüğüyle ilgili sorunlar var. Kıyıda görüntü kirliliği ile ilgili sorunlar var. Yine hafriyatların araziye yakın bir yerde istiflendiği noktasında tespitlerimiz var. Proje mühürlendi ve cezai işlem başlatıldı.” dedi.

Öte yandan, Bakan Kurum yasalara aykırı davrandığı tespit edilen bazı balık çiftliklerine toplamda 260 bin TL para cezası kesildiğini açıkladı.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu