GündemKültür SanatManşet

17. BODRUM BALE FESTİVALİ BAŞLADI

Bodrum’da düzenlenen, Türkiye’nin ilk ve tek bale festivali olan Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin 17.si Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katılımıyla başladı.

Tarihi Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde başlayan 17. Uluslararası Bodrum Bale Festivalinin ilk gecesinde sanatseverler FRİDA oyunu ile buluştu. Festivalin açılış gecesine Bakan Ersoy’un yanı sıra, Kaymakam Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkan Yardımcı Ummahan Yurt, Türkiye Baro Başkanı Metin Feyzioğlu ve çok sayıda seyirci katıldı.

Festivalin ilk eseri olan Frida, Dünyaca ünlü Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun yaşam öyküsü konu alıyor. Özgür Adam İnanç’ın reji ve koreografisi ile Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen iki perdelik modern dans eseri “Frida”, küçük yaşta geçirdiği ağır sağlık sorunlarına rağmen resim yaparak hayata tutunmaya çalışan dirençli bir kadının öyküsünü anlatıyor.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği gece öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kurban Bayramı tatili hakkındaki tartışmalara son noktayı koydu.

Bodrum Kalesindeki gösteri alanın açılmasının asıl nedeninin Bodrum Çarşının eski hareketliliğine kavuşturmak olduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı-Mehmet Nuri Ersoy şunları söyledi:

“Bu sene özellikle biliyorsunuz, Bodrum kalesindeki tadilatlar çok uzun sürmüştü bu sene yetiştirilme sözünü vermiştik ve ilk etabını da söz verdiğimiz gibi 18 Mayıs müzeler gününe, dünya Müzeler günü yetiştirdik. Sonra da bir söz daha vermiştik kale içindeki sahneye yetiştireceğiz demiştik buradaki öncelikli amacımız Bodrum’un içine tekrar o eski canlılığını getirmekte bir faydamız olsun Bir taşla biz koyalım bu olumlu gelişmelere diye düşünmüştük. Amacımıza ulaştık sahne çok güzel oldu bizim özellikli, bize bağlı genel müdürlükler sergilediği performanslarla da Kale içinde de haftada en az iki organizasyon gerçekleştiriyoruz. Böylelikle kale içine, özellikle Bodrum merkezine tekrar eski canlılığına getirmekle bir faydamız oluyor bir performans sergilemiş oluyoruz. Bugünkü doluluk çok beni mutlu etti açıkçası İnşallah Bodrum’da daha Kalenin kalan 2. kısmı da yeniden bir ihalesini tamamlayıp söz verdiğimiz gibi 18 Mayıs 2020’de ikinci etabı da açarak kaledeki restorasyon çalışmalarını tamamlamış olacağız ve bu gösterilere ve özel sektörün de katılacağı daha geniş programlar şeklinde devam edeceğiz. Bodrum’un merkezine eski canlılığı tekrar getireceğiz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu