AsayişGündemManşet

UMURÇA’DA SAPIK NÖBETİ…

Bodrum’a bağlı Umurça Mahallesinde çok sayıda evin kapı ve penceresini zorlayan bir kişinin yakalanmaması nedeniyle mahalleli sabahın ilk ışıklarına kadar gruplar halinde nöbet tutuyor. Bazı vatandaşlar ise evlerinin bahçesinde karanlıkta sopalarla bekliyor.

Umurça Mahallesinde yaklaşık bir aydır hırsız nöbeti gerçekleştirdiklerini belirten mahalle sakinleri, mahallelerine dadanan kişinin hırsız veya sapık olduğunu düşündüklerini dile getirerek yetkililerden yardım istedi. Bir aylık süre içerisinde çok sayıda mahalle sakininin evinin kapı ve pencerelerinin zorlandığını belirten mahalle sakinleri yetkililerden, mahallenin huzurunu kaçıran kişiyi bir an önce yakalamasını istedi. Şikayetler üzerine mahallede 2 bekçinin de göreve başladığını dile getiren mahalleli buna rağmen, bu şahsın yine bazı evlerin kapı ve pencerelerini zorladığını belirttiler. Her gece gruplar halinde nöbet tuttuklarını belirten mahalle sakinleri, kadın ve çocukların da durumdan etkilendiğini söyledi.

Mahalle sakinlerinden Alper Arslan yaklaşık 1 aydır mahalleli olarak sıkıntılarının olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Bir hırsızlık sorunumuz var. Hırsız mı? Sapık mı? O da belli değil. Herhangi birinin parasını, cüzdanını da çalmadı. Kendi canımızı da geçtik kız kardeşimiz, annemiz, çocuk çoluğumuz var. İki gündür kimse uyumuyor. Mahallecek ayaktayız. Huzursuzuz, sorunlarımız büyük. Biz buradan emniyet müdürümüze, kaymakamımıza, valimize ve tüm büyüklerimize sesleniyoruz; İki bekçi kardeşimiz var. Allah razı olsun ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar ama 2-3 bekçi ile olacak iş değil. Daha fazla ekipler mahallemize yönlendirilirse daha etkili olabileceğini düşünüyorum. 30 Basamak merdiven var benim evimin altında 3 katlı en altta oturuyorum ben adam benim evime kadar girdi. Kız kardeşim bir odada yatıyor, bir oda da ben yatıyorum, bir oda da annem yatıyor. Hepimizi izledi. Ne yaptığını bilmiyoruz artık. Allah’tan uyandım odaya girmeden ve kovaladım ama öyle bir kaçıyor ki yakalamak mümkün değil. Adam evlerin bahçelerine girip rahat rahat kapıları tekmeliyor. Biz bu olayın çözülmesini istiyoruz. Bütün mahalle sabah kadar uyumayıp nöbet tutuyoruz.”

Öta yandan Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgede denetimlerini sıklaştırdı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu